КИЕВ
17:00
Брюссель
16:00
Москва
18:00
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



На Львівщині побудують вітрову електростанцію

29 января, 13:00  Экономическая  Украина

 

На Львівщині у Сколівському районі  побудують  вітрову електростанцію загальною потужністю 60МВт.  Ввести в експлуатацію ВЕС планують у серпні 2022 року.  У будівництво об’ єкту та допоміжної інфраструктури планують інвестувати орієнтовно 72 млн євро.  Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

 

“Атлас Глобал Енерджі”, прес-служба Львівської ОДА, вітрова електростанція, Святослав Жмуцький

 

Представник ТОВ «Атлас Глобал Енерджи» в Україні Святослав Жмуцький зазначив, проект передбачає будівництво безпосередньо самої ВЕС у складі 16 вітрових турбін, приєднання  ВЕС до мереж (35 та 110 кВ), а також реконструкцію під’їзної дороги від с. Тухолька, передає Четверта студія.

 

Вітрову електростанцію планують підключати до підстанції “Лавочне-Т”, яка належить АТ “Укрзалізниця”.

 

“На сьогодні ми отримали дозвіл на будівництво 16 вітрових турбін.  Компанією відведено в установленому законодавством порядку 22 земельні ділянки для будівництва ВЕС. У процесі розробки перебуває проект будівництва мереж 35 та 110 кВ, а також реконструкції дороги.  На цей рік ми плануємо провести реконструкцію під’їзної дороги, її протяжність орієнтовно 6 кілометрів, прокласти траншеї та кабелі від нашої підстанції до підстанції “Лавочне-Т”, фундаменти для турбін, почати тендерні процедури по реконструкції підстанції. На наступний рік плануємо установку вітрових турбін, завершення реконструкції підстанції та отримання дозвільної документації щодо пуско-налагоджувальних робіт”,- розповів Святослав Жмуцький.

 

Під час зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю в реалізації проекту та супровід департаментами економічної політики та паливно-енергетичного комплексу усіх етапів побудови   вітрової електростанції.

 

Компанія “Атлас Глобал Енерджі” працює у секторі відновлювальної енергетики більше 15 років.

 

У Туреччині побудували 8 ВЕС, 3 ГЕС у Грузії та Туреччині.

 

Загальна потужність вітрових електростанцій – 400 МВт, ГЕС – 160 Мвт.

 

Кількість споживачів – близько 2 млн осіб.

 

Зазначимо, в області працює 2 вітрові еклектростанції потужністю 33, 9 МВт.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу