КИЕВ
17:25
Брюссель
16:25
Москва
18:25
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



В Україні хочуть ввести туристичні сертифікати, які будуть покривати дорожні витрати під час подорожей по країні

25 марта, 17:00  Социальная  Украина

 

Мінекономіки розробляє програму стимулювання подорожей. Відомство готове виділити 200 млн грн для реалізації задуманого проекту. Імовірно, туристичні сертифікати можна буде використовувати для подорожей всередині країни вже з 2022 року. Однак вони будуть призначені не для всіх, а тільки для певних категорій населення.

 

туристичні сертифікати, дорожні витрати, Мінекономіки, програма стимулювання подорожей, PAYSPACE MAGAZINE

 

Справа в тому, що такі сертифікати повинні стати своєрідним механізмом для підтримки мобільності молоді, а також для стимулювання літніх людей більше подорожувати по просторах України.

 

Така практика широко поширена в багатьох провідних країнах, зокрема, в Італії, Польщі та Японії. Про це розповіла голова Державного агентства з розвитку туризму Мар’яна Олеськів. За її словами, проект вже знаходиться на стадії розробки. Експертам необхідно більш конкретно визначити ті верстви населення, на які програма буде направлена ??в першу чергу. Далі буде необхідно підрахувати скільки людей зможуть прийняти в ній участь та яку суму потрібно виділити на кожного мандрівника.

 

В даний момент звучать пропозиції про те, щоб у проекті був передбачений механізм повної оплати ціни за тур для соціально незахищених громадян, які не можуть оплатити подорож зі своїх коштів. Впровадження сертифікатів повинно допомогти вирішити два завдання. Перше — надання допомоги туристичній індустрії, друге — надання фінансової та мотивуючої допомоги самим туристам.

 

ДОВІДКА PAYSPACE MAGAZINE

 

Співробітники міністерств та центральних органів виконавчої влади, розташованих в столиці, на період до трьох тижнів, поки будуть діяти посилені карантинні обмеження, переходять на віддалену роботу. Нагадаємо, 20 березня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення, що починаючи з 23 березня місто Київ переходить в «червону» зону.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу