КИЕВ
08:13
Брюссель
07:13
Москва
09:13
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Українці жодному політику не пробачать здачу Криму, - Подорожній

16 апреля, 18:15  Политическая  Украина

 

Мовчання кандидата Зеленського, уникання дебатів та зневажлива відповідь штабу Мустафі Джемілєву - це елементи одного пазлу, які свідчать про несамостійність претендента на пост глави держави і наявність у нього «господарів».

 

 


Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив політолог, експерт ГО «Український Центр суспільного розвитку» Юрій Подорожній.


«Для України фігура Джемілєва є знаковою. Це людина, яку можна поставити в один ряд з Ліною Костенко, Любомиром Гузаром. І відповідати їй папірцем від імені штабу, а не кандидата - це зневажливо. Джемілєв підняв вкрай важливе питання Криму і народу, який веде боротьбу за Україну в умовах окупації, і хотів почути відповіді саме від кандидата», - говорить Юрій Подорожній.


На думку політолога, позиція кандидата Зеленського може відрізнятися від того, що було написано в папірці штабом.


«Та відповідь, яка була дана, - трендова. Крим - це Україна. Переговори. Окупована територія повернеться. Але рух до того, яким чином буде встановлено мир в Україні, нам досі не зрозумілий від кандидата Зеленського», - каже Юрій Подорожній.


Політолог наголошує, що бачення шляху повернення Криму одне з основоположних.
«Те, наскільки швидко ми зможемо повернути Крим, у тому числі залежить і від дій влади. Чому в тому числі? Бо я впевнений, що українці жодному політику не пробачать втрату Криму. Навіть до тих людей, які в 2014 році врешті стали на захист Криму, сьогодні є багато питань щодо багатьох незроблених речей. Що буде з політиками, які будуть заявляти, що давайте ми на Донбасі встановимо мир, а заплатимо за це ціну, яку пропонує Росія - тобто віддамо Крим? Я не впевнений, що українці готові прийняти такий мир», - говорить політолог.


Юрій Подорожній вважає, що багато питань до позиції Зеленського щодо Криму викликають «жарти», озвученні в програмах «95 кварталу».


«Весь той продукт, який виготовлявся «95 кварталом» - совковий. І не треба говорити, що не можна проводити паралелі між тим, що говорив актор і говорить кандидат. Чи виходила б людина в ефір свого шоу і висловлювала ту позицію, з якою вона не згодна?», - наголошує Юрій Подорожній.


Політолог зауважує, що відсутність позицій кандидата з ключових для майбутнього головнокомандувача питань свідчить про його несамостійність.


«Нез'ява Зеленського в студію ICTV на дебати, на «Олімпійський», куди він викликав свого візаві - все це наштовхує на питання: а чи не приховує хтось кандидата від людей і чи він є вільний у своїх діях? Зверніть увагу, як викручувався в ефірі «Свободи слова» його радник Олександр Данилюк. Щодо аудиту Нацбанку в команди немає чіткої позиції. Здавалося б, тема «Приватбанку» для колишнього міністра фінансів мала б бути «теплою ванною», але позиція незрозуміла. Як і представлення команди до 19 квітня. Можна припустити, що ті, хто збирається управляти державою, можуть навіть самого кандидата не посвячувати у те, хто займе ключові посади», - говорить Юрій Подорожній.


На думку політолога, однією з причин, чому Зеленського «не пускають» на дебати, є очевидність його програшу.


«Перші теледебати відбулися в США в 1960 році між Ніксоном і Кеннеді. Ніксон до цього вигравав за відсотками. Після дебатів переміг Кеннеді. Одна з причин, чому Зеленського не пускають на дебати, у тому, що хтось, хто керує цим процесом, добре знає, що Зеленський не здатен бути дебатором. Вивчити якісь тексти для Зеленського, думаю, не буде проблемою, як і відтворити їх; для зриву уточнюючих питань, думаю, в акторів і шоуменів теж є прийоми. Але те, що за людиною немає змісту, буде дуже помітно», - говорить Юрій Подорожній.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу