КИЕВ
00:32
Брюссель
23:32
Москва
01:32
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Друг Богдана з КМДА дозволив будівництво в Києві власній фірмі, - ЗМІ

04 июля, 12:53  Социальная  Украина
Андрій Богдан і Андрій Вавриш

Близький до команди президента Володимира Зеленського екс-чиновник Київської міськдержадміністрації, а нині керівник групи будівельних компаній Saga Development Андрій Вавриш за часів роботи в мерії підписував документи, які дали старт його ж майбутній забудові.

 

 

Про це з посиланням на Наші гроші з Денисом Бігусом повідомляє БізнесЦензор.

 

Йдеться про договір на розробку детального плану території Рибальського півострова в Києві, підписаному в кінці липня 2015 року. Саме детальний план території уможливив будівництво житлового комплексу "Рибальський" на межах вулиць Електриків і Набережнорибальськой. Девелопером цієї забудови є Saga Development, що працює під керівництвом Вавріша.

 

У 2015 року, через 2 тижні після того як мер Києва Віталій Кличко порадив Вавришу "писати заяву про звільнення" з Департаменту містобудування та архітектури КМДА, той підписав договір на розробку ДПТ Рибальського від мерії.

 

Виконавцем розробки стало ТОВ "Терра Проджект", яка зараз тісно співпрацює з Saga, а інвестором розробки - ТОВ "Міжрегіональний центр технічної інвентаризації", яким на той момент керував Дмитро Овсій.

 

Овсій - юрист і представник самого Вавріша в судах. Разом з тим, Овсій є керівником і співвласником ряду компаній в партнерстві з панамської корпорацією "Тревор Бізнес С.А.". Вона зараз виступає власником Saga Development.

 

Вавриш, працюючи в КМДА, через родинні компанії фактично готував свою ж майбутню забудову.

 

Уже розроблений детальний план території Рибальського надалі став предметом розгляду в судах - через нібито невідповідність Генплану Києва та відсутності громадських слухань з цього питання. Цю думку підтримав тільки суд першої інстанції. Законною забудову півострова визнав Верховний суд. Народний депутат Юрій Левченко, який виступав позивачем у цій справі, заявив тоді про фальсифікації доказів.

 

Після перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах, Вавриш почав активно з'являтися в ЗМІ. Це може пояснюватися тим, що Вавриш близький до керівника Офісу Президента Андрію Богдану.

 

Кілька тижнів тому Вавриш "засвітився" на зустрічі із Зеленським та Богданом, під час якої обговорювалося майбутній переїзд Офісу з вулиці Банкової на Європейську площу в Києві.

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу