КИЕВ
17:08
Брюссель
16:08
Москва
18:08
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Запуск «Північного потоку-2» означатиме перемогу Росії та Німеччини над Сполученими Штатами, - експерт

10 марта, 11:00  Политическая  Украина

 

Російський газопровід «Північний потік-2» загрожує не тільки економіці України, але і трансатлантичній єдності між Німеччиною та США. Про це заявив  експерт з енергетики Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар.

 

Російський, газопровід, «Північний потік-2»,  експерт з енергетики, Центр глобалістики, «Стратегія ХХІ», Михайло Гончар, Росія, США. Німеччина, Україна.

 

«Запуск цього проєкту символізуватиме перемогу путінської клептократії та російської корупції над західною демократією, перемогу Росії та Німеччини над Сполученими Штатами, домінування російсько-німецького альянсу в Європі й розрив трансатлантичної єдності», – сказав Михайло Гончар днями під час 12-тої щорічної конференції «Діалог США та України про безпеку».

 

Гончар та інші експерти говорили про «Північний потік-2», газопровід із Росії до Західної Європи в обхід України, у рамках дискусії про те, як адміністрація нового президента США Джо Байдена може допомогти Україні в питаннях економічної та енергетичної безпеки.

 

Спільною тезою було те, що адміністрація Байдена має зупинити «Північний потік-2». Після річної паузи через санкції введені попередньою адміністрацією США, Росія змогла відновити будівництво проєкту.

 

«Сполучені Штати можуть використати комплексний асиметричний підхід, якщо Росія продовжить підтримувати «Газпром» у будівництві «Північного потоку-2, – пояснює Гончар. – Це означає, що інші російські державні компанії, такі як «Газпромнефть» та «Росатом»… можуть потрапити під санкції».

 

Гончар також зазначив, що США можуть накласти додаткові санкції на Росію через те, що вона утримує більше сотні українців політичними в’язнями, як адміністрація Байдена зробила після ув’язнення російського опозиціонера Олексія Навального.

 

«Нові газові чи інші енергетичні проєкти між європейськими країнами, насамперед Німеччиною та Росією, неможливі, якщо Росія продовжує ці репресії», – вважає Гончар.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу