КИЕВ
10:59
Брюссель
09:59
Москва
11:59
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Богдану треба було роздавати інтервю в перший місяць після відставки, а зараз уже пізно, - політолог

25 ноября, 14:00  Политическая  Украина

 

Своїми інтервю екс-глава Офісу Президента  намагається підняти свою впізнаваність, хоча реально йому сказати немає чого. Про  це заявив політолог Олексій Голобуцький.

 

Богдан,  екс-глава Офісу Президента, політолог, Олексій Голобуцький, Собчак, Андрій Єрмак

 

 

«Треба спочатку дати відповідь на питання, хто такий Богдан сьогодні?  Вже минуло десять місяців, як його звільнили з посади. Так, у нього залишилися стосунки з кількома народними депутатами з монобільшості. Проте вплив на них вже в минулому. Наразі у нього немає власної партії, тому у політичному сенсі він не є якоюсь вагомою фігурою», - каже експерт.

 

На його думку, він просто  намагається подавати сигнали, що є реальним політичним гравцем.

 

«Певно, прикро, що як тільки він почав розуміти механізми освоєння бюджетних коштів, його відсунули від влади. Особливо, зважаючи на те, що нинішні керівники абсолютно не соромляться "заробляти" на ковідному фонді. Про що, зокрема, днями розповів ексміністр фінансів Ігор Уманський"», - говорить Голобуцький.

 

Політолог зауважив, що навіть чинного главу ОП Андрія Єрмака, котрий останній рік не пропадає з перших шпальт ЗМІ, згідно з соціологією, не знають 40% громадян.

 

«Що казати про Богдана, який не займає аналогічну посаду вже майже рік. "Тому він і намагається підняти свою впізнаваність цими інтерв’ю, хоча реально йому сказати немає чого. Навіть Собчак під час інтерв’ю майже відкритим текстом говорила, хто це такий. Якщо у тебе є доступ до якоїсь інформації, то скажи. А патякання ні про що може вказувати на замовний характер цієї публікації», - каже експерт.

 

На його думку, Богдану варто було роздавати коментарі в перший же місяць після відставки.

 

«Одразу ж на хайпі створити власний політичний проєкт, наприклад, "За порятунок Зеленського від корумпованого оточення". А зараз вже пізно, він цікавий лише навколо політичній тусовці, котра ні на що не впливає. У чому унікальність Богдана? Він колись не надто тривалий період працював з президентом. Так сам Зеленський наразі знаходиться на тренді, що спадає", – підкреслив фахівець.

 

За його словами, постає питання, чому в останньому випадку був обраний саме такий канал комунікацій, орієнтований здебільшого на російську публіку, яка Богдана точно не знає.

 

«Андрій Йосипович зробив кілька заяв, які, напевно, збентежили росіян. Зокрема, він заявив, що Бандера — герой, Зеленський кинув Путіна, окупація Криму планувалася задовго до Януковича, та Сурков — ворог. Можливо, хоча я не сильно у це вірю, Богдан подає якісь сигнали Кремлю. А його радикальні, як для росіян, заяви – не більше ніж бажання тієї самої Москви змінити концепцію політики взаємин з Україною. До російських стратегів прийшло розуміння, що викидати мільярди на "рускій мір" непродуктивно, бо за всі роки вони змогли зібрати в Україні лише 20-25% прихильників. Отже, хочуть поставити на людей, начебто "патріотів", котрі зроблять все, що потрібно Кремлю, саме в потрібний момент, а не розтягнуть конфлікт на роки. Втім, Богдан повторює помилку Зеленського, сідаючи на шпагат між Бандерою та Ватутіним", – підсумував Голобуцький.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу