КИЕВ
23:43
Брюссель
22:43
Москва
00:43
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Витіснення олігархів з політики й інформаційного простору йтиме не один рік, - Фесенко

17 марта, 09:00  Политическая  Украина

 

Запит суспільства на деолігархізацію дуже високий. В Україні ця потреба виникла ще до дій і заяв США, які запровадили санкції щодо бізнесмена Ігоря Коломойського. Про це заявив політолог Володимир Фесенко

 

Деолігархізація, США,  санкції,  Коломойський, політолог, Володимир Фесенко, олігархи

"Так, США ввели санкції, причому дуже обмежені — лише заборона на в'їзд до США для Ігоря Коломойського. Зауважу, що розслідування щодо колишнього менеджменту ПриватБанку, близького до Коломойського, в Україні розпочалося ще до цих санкцій. Санкції проти Медведчука ухвалили в Україні, хоча в США проти Медведчука ніяких дій не здійснювали", — сказав Фесенко в ефірі телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

 

 

Водночас, на його думку, не варто очікувати масштабної та гучної війни проти всіх олігархів. Імовірніше, йтиметься про послідовне, поступове їх витіснення з політики й інформаційного простору.

 

"Це не відбудеться одномоментно. Крім того, це не відбудеться за один рік. Можливо, навіть не за один виборчий цикл. Але запит на це є. До цього схильний і Президент Зеленський, і значна частина суспільства. Тому будемо рухатися, вже рухаємося в цьому напрямі", — сказав політолог.

 

Як повідомлялося, 19 лютого РНБО застосувала санкції проти 19 юридичних осіб та восьми фізичних осіб. У тому списку є народний депутат Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко. Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що санкції щодо подружжя запроваджені за статтею «фінансування тероризму».

 

5 березня держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції Сполучених Штатів щодо Ігоря Коломойського. Бізнесмену, його дружині та дітям заборонено в'їзд у США.

 

12 березня Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, що Україна підтримує рішення США щодо санкцій проти колишніх власників ПриватБанку.

 

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку (найбільші – бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов), вирішив націоналізувати найбільший на українському ринку банк. Щоб врятувати його, держава здійснила докапіталізацію на понад 155 млрд грн.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу