КИЕВ
13:08
Брюссель
12:08
Москва
14:08
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Президент Зеленський вирішив змінити правила відвідування Чорнобиля

11 июля, 11:15  Правовая  Украина

10 липня Володимир Зеленський підписав Указ «Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо створення «зеленого коридору» для туристів та подолання передумов для корупції у Чорнобильській зоні.


Передбачається створення нових туристичних маршрутів, зокрема, водних, побудова нових КПП і ремонт нинішніх, скасування зайвих заборон та обмежень, серед іншого на відеозйомку, поліпшення мобільного зв'язку, популяризування Чорнобилю на міжнародних заходах.


Крім того, В. Зеленський зобов'язав чиновників та правоохоронні органи погоджувати відвідування Чорнобильської зони протягом трьох календарних днів через електронний кабінет. У разі існування підстав для відмови у візиті людина дізнаватиметься про це напередодні, а не на КПП. Так Президент планує подолати корупцію в цій зоні.


«Ми маємо дати цій території України нове життя. Досі Чорнобиль був негативною частиною бренду України. Настав час це змінити. Чорнобиль - це унікальне місце на планеті, де природа відроджується після світової техногенної катастрофи. Ми маємо показати це місце світу: науковцям, екологам, історикам, туристам», - наголосив Глава держави.


Також планується проведення у Чорнобильській зоні навчально-тренувальні заходи із запобігання та ліквідації аварій для партнерів з країн ЄС та НАТО.

 

 

 

Джерело:ЮРЛІГА

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу