КИЕВ
12:31
Брюссель
11:31
Москва
13:31
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Розстріл за слова «слава Україні» - черговий доказ геноциду, - Давидюк

07 марта, 08:00  Социальная  Украина

 

Російське окупаційно-терористичне військо чинить геноцид народу України, черговим свідченням якого став розстріл беззбройного українського військовополоненого росіянами за слова "Слава Україні!". У зв'язку з цим злочином українське МЗС уже закликало трибунал у Гаазі розпочати розслідування.

 

Політолог,  Микола Давидюк, розстріл, відео, страта, слава Україні, героям слава, слава герою

 

Про це в етері Апостроф TV говорив політолог Микола Давидюк.

 

"Уся країна в глибокому важкому стані через це відео, яке ми всі бачили, можливо і не раз, а десятки разів передивлялися й намагалися зрозуміти цю суть людської підлості, хижацтва, агресії до звичайного національного сприйняття. Це ж геноцид! Це ненависть винятково через національність", - наголосив він.

 

 

За його словами, це вчергове доводить, що відповідальність за геноцид українців лежить не тільки на кремлівському диктаторі Путіну, а й на всіх росіянах, які воюють проти України, активно чи пасивно підтримують війну, вбивають за слова "Слава Україні!".

 

"Вони чомусь не вбивають за те, що їх посилають на смерть, за те, що їх обкрадають, за те, що їм сіли на голову і 20 років там сидять, що їхню країну спустошили і розграбували. Проте вони готові вбивати сусіда винятково за те, що він інший, що він любить свободу, що він не хоче бути колонізований. Мені здається, це те відео, яке треба перекладати англійською та доносити всьому світу, щоб його бачили всі ті, хто говорять, що з Путіним потрібно сідати за стіл переговорів", - додав політолог.

 

Разом з цим Давидюк провів історичну паралель і довів, що протягом усього часу існування Росії в різних формах її громадяни ненавиділи українців і намагалися їх знищити.

 

"А хіба були не такі часи Хмельницького чи Мазепи, чи коли Катерина Січ знищувала? Хіба не так вбивали? Козакам, які воювали на стороні Мазепи, росіяни вже мертвим відрізали генеталії. От для чого? Це варварство, ця ненависть у них генетично закладена проти нас. Ми зараз побачили відео, як помирали сотні тисяч бійців УПА, як помирали козаки, як помирали під Крутами. Важливо, щоб це відео була на i-Pad Шольца, Макрона, Байдена, Сунака, усіх членів Радбезу ООН. Звертаюся до наших депутатів: покажіть в Європарламенті, покажіть на засіданні ООН. Покажіть реальне обличчя російських солдатів. Там люди хворі на фашизм. Ось це і є путінське покоління", - резюмував він.

 

Тим часом глава МЗС України Дмитро Кулеба особисто звернувся до прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана із закликом почати розслідування вбивства українського військовополоненого російськими окупантами, наголошуючи: відео із вбивством після слів "Слава Україні!" - прямий доказ того, що війна РФ проти України - це геноцид.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу