КИЕВ
03:59
Брюссель
02:59
Москва
04:59
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Зміна уряду можлива лише за ініціативою президента, як і зміна будь-якого міністра, - Фесенко

26 ноября, 12:00  Политическая  Украина

 

Чутки про відставку Криклія – це інформаційні атаки. Коли є замовлення, то вони відчуваються дуже сильно. Про це розповів політолог Володимир Фесенко.

 

Фесенко, політолог, відставка Криклія, розпуск уряду, Олександр Кубраков

 

"Я відчув, що вже є така інформаційна атака на Криклія. За деякими джерелами, це відбувається з різних сторін", - зазначив він в ефірі 24 каналу.

 

За його словами, існує дуже багато конфліктів, зокрема, і конкурентна боротьба за посаду в сфері, яка стосується дорожнього будівництва.

 

«За інформацією ЗМІ, замість Владислава Криклія міністром інфраструктури можуть призначити чинного главу Укравтодору Олександра Кубракова. Чув про нього і позитивні оцінки як про людину, яка займається дорожнім будівництвом. З іншого боку, є і критика його діяльності. Але це може бути і критика конкурентів, або тих, хто хоче бачити на цій посаді якогось свого ставленика. Я б зараз не давав окремих оцінок» - прокоментував він.

 

На думку Володимира Фесенка, підтвердження або спростування чуток буде на наступному тижні. Тому якщо це має під собою певні підстави, тоді, можливо, спочатку Кабмін оприлюднить рішення про відставку Криклій, яке потім має затвердити Верховна Рада.

 

Політолог пояснив, що уряд неможливо просто так розпустити. Повинен бути вотум недовіри з боку депутатів. Також потрібно зібрати 150 підписів нардепів, щоб ініціювати розпуск Кабміну. І для остаточного прийняття рішення необхідно 226 голосів.

«На мій погляд, зміна уряду можлива лише за ініціативою президента, як і зміна будь-якого міністра. Оскільки міністра юридично зараз можна змінити тільки рішенням Кабміну», - - зазначив він.

 

Володимир Фесенко згадав, що з боку депутатів були різні ініціативи щодо кадрових змін в уряді. Наприклад, ще у вересні 2020 року керівництво "Слуги народу" критикувало представників економічного блоку.

 

Втім, він зазначив, що самі депутати не можуть звільнити будь-якого міністра, у них немає таких повноважень. Це можна зробити рішенням Кабміну, яке повинен ініціювати президент.

 

"Ключова ланка політичного рішення - саме президент", - підсумував він.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу