КИЕВ
09:35
Брюссель
08:35
Москва
10:35
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



Українським музикантам дали зелене світло

25 августа, 16:10  Социальная  Украина

В Україні стартував проект, у якому може взяти участь кожен музикант, який використовує у своїй музиці етно та фольк елементи.

Всеукраїнський музичний проект "Млин", що вже випустив дві однойменні збірки і успішно їх розтиражував по всій Україні, готується оголосити про набір музикантів до третьої платівки.

 

Команда проекту таким чином прагне розвивати український етно музичний напрямок. Адже наша країна не пасе задніх поруч з європейськими державами, де з музичним фольклором успішно працюють виконавці різних жанрів. В усьому світі завдяки word music, музикою, базованою на етнічних коріннях конкретного народу, багато виконавців зробили собі світове ім'я. Скажімо, це Цезарія Евора, Боб Марлі, Gogol Bordello чи навіть Селін Діон.

 

Українські етнічні мотиви бережуться у пам'яті не лише бабусь і дідусів, а вже давно розспівуються на всі лади українськими і навіть закордонними музикантами, але з комерційних причин поки не потрапляють у широку ротацію.

Нині популярні фольклорні експедиції, які шукають незнані українські пісні і мелодії. Знайдений матеріал музиканти привозять до студії, інтерпретують і використовують для створення пісень у сучасних музичних жанрах.

 

Всеукраїнський музичний проект „Млин" запустився у 2012 року. З того часу вже вийшло дві збірки сучасного українського неофольку. Серед учасників проекту: Ot Vinta, Сестри Тельнюк, Shopping Hour, Флайза, Postsense, DomRa, Марія Бурмака, Мертвий Півень, Zapaska , Кому Вниз та ін.

 

Postsense feat DomRa


Просунутий український слухач вже відкрив для себе силу українського фольку у сучасній обробці. Проте знайти щось справді якісне і цікаве важко.

Тож таким собі гідом і для українців, і для іноземців у світі українського неофольку стала музична збірка „Млин".

 

Обкладинка до другої збірки "Млин"

 

"Цей проект має просувати сучасні українські гурти, які можна було б, скажімо, грубо підігнати під одне визначення - це зроблено якісно. - Розповідає продюсер проекту, музикант Євген Павлюковський. От цю функцію - донесення якісного і сучасного етномузичного продукту до слухача, яка до речі відсутня у наших ЗМІ, ми на себе поклали і успішно реалізуємо".

Перш ніж увійти до збірки, команди проходять відбір, прослуховуються музичними експертами та критиками. Деякі музиканти, які в принципі не практикують стиль етно в своєму репертуарі, зацікавившись проектом, записують нові пісні для збірки.

 

Марія Бурмака бере участь у флешмобі на підтримку проекту "Млин"

 

Диск виходить щороку з новими виконавцями та піснями.

Долучитися до проекту просто. До участі запрошуються музичні гурти і виконавці, що в своїй музиці використовують автентичні українські народні мотиви, тексти чи стилізовані образи в сучасній обробці, в прогресивних стилях (сучасний рок, фольк-рок, інді-рок, джаз-рок, електроніка, або інші музичні експерименти).

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу