КИЕВ
11:26
Брюссель
10:26
Москва
12:26
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Обіцянки кандидатів щодо економіки та соціальної політики

20 февраля, 12:40  Экономическая  Украина

Найрейтинговіші кандидати у президенти найбільшу частину своїх програм присвячують економіці та соціальній політиці.


Економічне зростання і зниження комунальних тарифів обіцяють усі претенденти на президентську посаду, попри те, що зміна тарифів є прерогативою уряду і парламенту.


Так само усі кандидати обіцяють справедливі пенсії і реформу пенсійної системи, а Юрій Бойко ще й планує суттєве зменшення страхового стажу, хоча новації у пенсійних виплатах - це також не повноваження президента.


Юлія Тимошенко і Юрій Бойко змагаються у розмірі виплат при народженні дитини; зростання виплат, але без цифр, також обіцяє Петро Порошенко.


Юрій Бойко і Анатолій Гриценко підіймають планку темпів зростання економіки: лідер "Опозиційного блоку - За життя!" обіцяє 5-7% щорічно, лідер "Громадянської позиції" - 10%.

 
Чи не найрадикальніші обіцянки в економіці - у Володимира Зеленського та Юлії Тимошенко. Лідер "Батьківщини" планує ліквідувати 37 податків, Володимир Зеленський - легалізацію доходів з допомогою одноразової "нульової декларації" для бізнесу, коли кожен бізнесмен сплатить за 5% із задекларованих коштів і легалізувати доходи.


Джерело bbc.com

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу