КИЕВ
11:26
Брюссель
10:26
Москва
12:26
Суббота, 27 апреля 2024

Новости



Залужний підстрахував державу: політолог про статтю Головнокомандувача ЗСУ для The Economist

03 ноября, 09:00  Политическая  Украина

 

Стаття Залужного для The Economist  якнайкраще пояснює, що він не “хайпує” й не прагне визнання чи збільшення свого політичного впливу. Вона є надзвичайно корисною для розуміння реалій війни для наших західних партнерів. Такою думкою із 24 Каналом поділився політолог Микола Давидюк.

 

Залужний, The Economist, політолог Микола Давидюк.

 

Валерій Залужний надзвичайно вчасно опублікував свою статтю, яка підбиває підсумки літньої кампанії Сил оборони. Рік тому Головнокомандувач сподівався дійти до Азовського моря, однак тепер ситуація істотно змінилася і Залужний пропонує свої способи її вирішення.

 

"Це навряд чи було сплановано, але своєю статтею Залужний підстрахував державу. Замість того, щоб без кінця обговорювати із Заходом кадрову політику та корупцію, Залужний звертає увагу на більш нагальні проблеми, пов’язані з війною", – зазначив політолог.

 

Стаття Залужного демонструє, що Україна є згуртованою перед викликами тривалої війни й налаштована продовжувати свій рух до перемоги. Це нагадує історичні слова Черчіля на початку Другої світової війни про те, що "легкої прогулянки не буде", і є гарним контраргументом до статті Саймона Шустера в Times, який стверджував, що ніхто, окрім Зеленського, не вірить у перемогу.

 

Головнокомандувач зайнятий своєю роботою – війною, і всі його зусилля зосереджені саме на цьому результаті. Своїми виступами він не пропонує читачам вдягти рожеві окуляри, а чесно говорить про реалії, з якими зіштовхується ЗСУ.

 

Залужний є рідкісним прикладом лідера, який не грається в популізм і здатний до самокритики. Немає ніяких сумнівів у його інтелектуальних здібностях, адже Залужний – дуже глибокий стратег, який слів на вітер не кидає,

– переконаний Давидюк.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу