КИЕВ
05:59
Брюссель
04:59
Москва
06:59
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Замість «нових облич» ми отримали чиновників епохи Януковича, - Олег Постернак

26 ноября, 09:00  Политическая  Украина

 

Особи, на яких поширювалася дія закону про люстрацію, знайшли способи повернення на посади. Існують схеми зловживання нормами закону і індульгенція на люстрацію - оскарження в судах, отримання посвідчень учасника АТО, спотворення назв посад. Про це заявив політолог  Олег Постернак.

 

Олег Постернак, люстрація, Венедиктова

 

 

За його словами, Венедиктова терміново повертає в держслужбу люстрованих прокурорів.

 

«Вона підписала наказ про призначення главою прокуратури Полтавської області Антона Столітнього. У МЗС розглядається питання про призначення кадру режиму Януковича Віктора Майка на посаду Надзвичайного Повноважного Посла України в Туркменістані», -- каже експерт.  

 

За словами Постернака, Майко відзначився тим, що під час роботи з дипмісією в Туркменістані туркмени перестали продавати газ НАК "Нафтогаз" безпосередньо, а поставки туркменського газу перейшли під контроль РосУкрЕнерго.

 

"Це сталося не без участі Юрія Бойка, з яким чиновник має зв'язки", - говорить політолог.

 

Також він звертає увагу, що єбагато питань до міністра Кулеби, його оточення, в якому присутні фахівці з розвідувальної роботи як заступник міністра Енин.

 

«Аналіз норм закону про очищення влади показує, що питання про призначення таких осіб як Майко не може розглядатися навіть теоретично. Закон встановлює обмеження в 10 років для осіб, як Майко (посаду заступника міністра закордонних справ обіймав з квітня 2010 по березень 2014), з метою недопущення до участі в управлінні держсправами осіб, які здійснювали заходи, спрямовані на узурпацію влади Януковичем", - підкреслив Постернак .

 

Експерт зазначив, що співробітники представництва Центрального антикорупційного бюро Польщі з НАБУ і САП в Гданську затримали трьох осіб за підозрою в корупції, серед затриманих - екс-керівник "Укравтодору" Славомир Новак.

 

«Він нібито "отримував хабарі від фірми "Альтком" за виграші в тендерах на будівництво доріг": "Новак створював в Польщі підприємства, які "Альтком" мала викупити по 300-350 тис євро. Глава Укравтодору відразу легалізував корупційний капітал в Польщі", - каже Постернак.

 

Він додав, що Майко з соратником Володимиром Петруком, який в 2005-2006 обіймав посаду заступника голови "Нафтогазу України", намагалися через фірму "Інтербудмонтаж" займатися реалізацією інфраструктурних проектів в Туркменістані, але зазнали фіаско.

 

«Він розповів про успіхи Михайла бно-Айріяна, якого в червні 2019 КМУ погодив на посаду губернатора Київської області. Він працював в уряді Азарова", - зазначає Олег Постернак.

 

Він підкреслює, що Бно-Айріян - одногрупник Дмитра Разумкова.

 

"Сподіваємося, що залишки професійних кадрів в ОПУ, СБУ, СЗРУ проаналізують пропозиції Кулеби і вкажуть йому на невідповідність законодавству. З таким підходом Кулеба-молодший відправить в гніздечко Кулеби-старшого Анатолія Дроня, який, будучи першим заступником міністра закордонних справ таврував ганьбою Майдан часів Ющенка", - зазначив Олег Постернак.

 

Він висловив надію,  що Зеленському вдасться стримати обіцянку, і не допускати до влади чиновників без моральних і професійних якостей.  

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу