КИЕВ
17:04
Брюссель
16:04
Москва
18:04
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Заворушення в Києві: в Червоному Хресті повідомили про 16 постраждалих

17 декабря, 17:19  Политическая  Украина

 

До волонтерів Червоного Хреста за допомогою звернулись 14 постраждалих. Ще двох в напівпритомному стані забрала швидка допомога.

 

бійка під парламентом, мітинг, акції протесту, заворушення, ринок землі, земельний закон, поліція, сутички, столкновения, митинг под ВР, пряма трансляція, постраждалі, мітинг проти ринку землі, Олена Паншина, Червоний хрест.

 

"До нас було 14 звернень з легкими травмами, в тому числі скарги на сльозогінний газ. Ще двох осіб в напівпритомному стані, майже без свідомості, передали до "швидкої", перед тим надали першу допомогу. До нас звертались як активісти, так і правоохоронці", - повідомила кореспонденту  Укрінформу волонтер загону швидкого реагування ТЧХУ Олена Паншина.

 

Представники Червоного Хреста вже завершили чергування.

 

"Ситуація більш-менш стабілізувалась, відкрили проїжджу частину, на момент, коли волонтери вже йшли з чергування, біля сцени безпосередньо під Верховною Радою залишалось близько 50-70 людей", - розповіла представниця Червоного Хреста.

 

Як ми уже писали, в Нацполіції раніше повідомляли про двох постраждалих правоохоронців.

 

 

Пізніше радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк  в ефірі телеканалу «Наш» повідомив про 26 затриманих.  


«На даному етапі у нас 17 постраждалих правоохоронців, двоє з яких перебувають в медичних закладах. Я думаю, що ця цифра може змінюватися. І 26 затриманих правопорушників», — заявив Шкіряк.  

 

Під Верховною Радою 17 грудня  одночасно проходило кілька масових акцій. Зокрема, це акції щодо ринку землі, авто на єврономерах і на підтримку законопроєктів щодо Трудового кодексу.

 

Бійка сталося, коли представники Нацкорпусу спробували поставити намети. Протестувальники кидали в поліцейських камінням, запускали димові шашки та фаєри. Поліція відповіла слізогінним газом.

 

Правоохоронці затримали кілька мітингувальників.

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу