КИЕВ
12:41
Брюссель
11:41
Москва
13:41
Четверг, 28 марта 2024

Новости



"Буде масштабним": Путін зробив заяву щодо обміну полоненими між Росією та Україною

05 сентября, 12:45  Политическая  Украина

Президент Російської Федерації Володимир Путін вперше прокоментував підготовку обміну полоненими між Росією та Україною. Глава РФ заявив про фінальний етап у питанні обміну, передає РІА Новости.


 

 

 

"Ми фіналізуємо наші переговори, обмін буде великим, масштабним... Досить складно було приймати рішення щодо конкретних людей, але підходимо до фіналу", - сказав Путін.

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня в московському СІЗО «Лефортово» підтвердили, що до них перевели українських політв'язнів Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олександра Кольченка і Павла Гриба. 29 серпня з'явилася інформація, що в «Лефортово» етапували українського політв'язня Олега Сенцова. Крім того, надходила інформація, що мають обміняти українського журналіста Романа Сущенка і 24 моряків. Також повідомлялося, що обмін між Україною і РФ утримуваними особами має відбутися 29 або 30 серпня. Однак 30 серпня в Офісі президента України зазначили, що процес переговорів щодо обміну полоненими триває.

 

«Процес взаємного звільнення утримуваних осіб триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності. Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс президента повідомить про це на офіційних каналах», - відзначили в офісі. При цьому адвокат Рибін раніше висловлював припущення, що обмін може відбутися 3 вересня.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу