КИЕВ
05:28
Брюссель
04:28
Москва
06:28
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Обмін полоненими має відбутися в найближчі дні, – ексдепутат Держдуми Пономарьов

23 августа, 14:50  Политическая  Украина

Взаємозвільнення ув'язнених між Росією й Україною може відбутися в найближчі дні. Таке припущення озвучив для ЗМІ глава української держави Володимир Зеленський.


Ексдепутат Держдуми РФ, російський опозиціонер Ілля Пономарьов в інтерв'ю UATV розповів своє бачення перспектив обміну.


"Думаю, що дійсно обмін відбудеться, - резюмував він. - Якраз зараз виникла ситуація, коли є можливість для результативних переговорів щодо Донбасу. І в цьому контексті обмін полоненими - це логічний перший крок з боку очільників України та Росії, а також показник того, що вони дійсно досягли домовленості".


Ілля Пономарьов вважає, що далі цей процес буде дуже важким.


"У переговорах про обмін є багато принципових для обох сторін деталей, які також повинні бути враховані. Але, тим не менш, я вважаю, що результату можна досягти", - сказав він.


Що стосується формату обміну, то різні джерела повідомляють, що РФ і Україна передадуть одна одній по 33 в'язнів. До цього йшлося про 5 ув'язнених, серед яких Володимир Балух, Павло Гриб та інші.


"Важко сказати, як буде насправді. Я не беру участі у переговорах, тому не можу прокоментувати. Ситуація змінюється постійно. Я вважаю, що в інтересах Путіна, насамперед, звільнити 24 українських моряків, - зазначив експерт. - Це ті люди, до яких прикута найбільша увага з боку міжнародної спільноти. Але, з точки зору букви російського закону, якщо президент РФ не визнає їх військовополоненими, то він не може нічого з ними зробити до моменту суду. Тобто, Путін повинен або в якийсь дивний спосіб обійти власне законодавство, або погодитися з рішенням Міжнародного трибуналу".

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу