КИЕВ
04:08
Брюссель
03:08
Москва
05:08
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



У Комітеті виборців розраховують на ухвалення Радою Виборчого кодексу на наступному пленарному тижні

05 июля, 12:30  Политическая  Украина
Верховна Рада України

У Комітеті виборців України сподіваються, що Верховна Рада України восьмого скликання до кінця своєї каденції ухвалить Виборчий кодекс, а наступне скликання парламенту продовжить розпочату виборчу реформу.


 

 

 

"Сьогодні ключове завдання парламенту до завершення каденції - проголосувати за Виборчий кодекс. Якщо цього не буде, то буде втрачено час - від одного до двох років... Тому ми закликаємо 11 липня проголосувати за проект Виборчого кодексу", - сказав голова Комітету виборців України Олексій Кошель на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю в Києві.


За його словами, ухвалення Кодексу - це лише перший етап виборчої реформи, продовжити яку має парламент дев'ятого скликання.


Кошель зазначив, що, зокрема, Кодекс не вирішує питання голосування громадян України, які проживають за кордоном.

 

"Ми на кожних загальнонаціональних виборах втрачаємо кілька мільйонів голосів (виборців, які перебувають за кордоном - ІФ) через штучні бар'єри", - зазначив він.


Голова КВУ нагадав, що в країнах Європи є законодавча норма, яка дає змогу голосувати поштою, що знімає частину проблем.


Кошель наголосив, що для вдосконалення виборчого законодавства парламенту наступного скликання належить внести низку змін до наявних законів.


Як повідомлялося, народні депутати 6 червня почали розглядати у другому читанні проект Виборчого кодексу, який, зокрема, передбачає зміну системи парламентських виборів в Україні зі змішаною на пропорційну з відкритими списками.


На нинішньому пленарному тижні ВР продовжила розгляд законопроекту.


Згідно з календарним планом українського парламенту, наступного тижня (9-12 липня) народні депутати працюють у пленарному режимі. 12 липня відбудеться останнє пленарне засідання ВР восьмого скликання, 15-19 липня депутати працюють у комітетах і фракціях.

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу