КИЕВ
01:02
Брюссель
00:02
Москва
02:02
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



План навчань "Сі Бриз-2019" було змінено через дії РФ

02 июля, 13:33  Политическая  Украина
Цермонія відкриття Сі Бриз-2019

План українсько-американських навчань "Сі Бриз-2019", які стартували в понеділок, 1 липня, було змінено через дії РФ в акваторії Чорного моря, повідомляється на офіційному сайті Державної прикордонної служби України.


 

 

 

"Спроби північного сусіда сплутати карти раптовим закриттям району плавання - не злякають багатонаціональний штаб. Ми сприйняли це як додатковий виклик і готові адекватно протидіяти. Наразі маневри територіально переплановані і відбудуться за задумом штабу навчань", - сказав командувач Військово-Морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко на відкритті навчань у понеділок.


У Держприкордонслужбі нагадали, що в поточному році новацією навчань стало відпрацювання річкового елемента на р. Дунай. У цьому навчальному елементі буде задіяно виключно сили Морської охорони Держприкордонслужби.


"Нові виклики - це саме те, чому ми вчимося протидіяти у злагодженій команді багатонаціональних сил. Тому, як би нам не створювали перепони недружні сили, ми маємо свою відповідь-девіз: "разом ми сильніші", - зазначив керівник навчань від американської сторони Метью Леман.


У морському компоненті під час навчань учасники проводитимуть артилерійські стрільби, висадки оглядових груп, а також вдосконалення взаємодії спеціальних підрозділів. У спеціалізованих водолазних тренінгах уперше візьмуть участь представники підрозділу Держприкордонслужби "Дозор", які мають відповідну спеціалізацію

 

 

 

 

Джерело:Інтерфакс-Україна

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу