КИЕВ
15:14
Брюссель
14:14
Москва
16:14
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Росія може використати черговий обмін проти України

07 декабря, 10:00  Политическая  Украина

 

Запланований обмін Росія використає як привід показати, що Україна йде на прямий діалог з окупаційними адміністраціями. Про це розповів політолог Олег Саакян.

 

Росія, обмін,  політолог, Олег Саакян, війна, полонені, військовополонені.

 

«У цьому випадку це тривалий процес і зараз просто відкрилося вікно можливостей. Це використають як додатковий інформаційний привід ? нібито двосторонній контакт України саме з окупаційними адміністраціями. Україна, звісно, скористається цією ситуацією для того, щоб звільнити своїх людей. І цілком вірогідно, що і українська влада зможе це подати як свою перемогу», ? сказав Саакян у коментарі «Слово і діло».

 

Політолог вважає, попри можливий обмін рушійних кроків у переговорному процесі сторони не роблять.

 

«Обмін у цьому випадку не стосується ключових питань, які Росія поставила на паузу, намагаючись змінити статус перемовин і свій статус, намагаючись представити себе як гаранта перемовин. І, на жаль, така лінія, вочевидь, найближчим часом не зміниться», ? додав він.

 

На думку Саакяна, обмін полоненими відбудеться заради того, щоб продемонструвати Заходу, що на рівні переговорного формату робота триває.

 

«Цей обмін проведуть для того, щоб показати міжнародним партнерам, що в цьому напрямку щось робиться. Бо і Російській Федерації також необхідно мати привід для діалогу із Заходом. Це найбільш прийнятний варіант для Росії, на який вони можуть піти заради імітації переговорного процесу. Більш того, вони можуть його представити як прямий контакт України із окупаційними адміністраціями», ? пояснив експерт.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу