КИЕВ
09:38
Брюссель
08:38
Москва
10:38
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Росія вважає "неспівмірними" компенсації за майно українців в окупованому Криму

24 мая, 14:54  Политическая  Украина

У Міністерстві юстиції Росії вважають завищеними компенсації, призначені міжнародними судами за позовами українських компаній через анексію Криму.


Заступник голови Мін'юсту РФ Михайло Гальперін заявив російській агенції "Интерфакс":


"Є дуже багато аргументів, у тому числі пов'язаних із розмірами присуджуваних компенсацій, які, звісно, явно невідповідні вартості того майна, яке було вилучено".


"Навіть за практикою інвестиційних арбітражів зазвичай сума, яку заявляє позивач, знижується у три-чотири рази. Водночас, ми бачимо по тих рішеннях, які вже були винесені, що вона практично не була знижена", - заявив Гальперін.


На його думку, "арбітражі не мали можливості чи просто не захотіли розбиратися у цих сумах".


Гальперін стверджує, що Росія "впевнено може довести і в арбітражах, і в державних судах те, що ці суми неспіврозмірні".


"Нам треба ще дуже уважно подивитися, як були придбані ці активи, тими, хто зараз заявляє себе інвесторами", - заявив заступник міністра юстиції Росії.


Гальперін зазначив, що позиція РФ залишається незмінною і в питанні про те, що міжнародні інстанції, які винесли ці рішення, не мали такої компетенції.


"Хоча б із тієї простої причини, що якщо вважати, що якщо український інвестор у Криму є іноземним із точки зору української держави, то потрібно визнати, що Крим є територією Росії. Тобто це навіть зрозуміло не юристам", - заявив він.


Усі шість рішень про компенсації буде оскаржено, додав Гальперін.


Терміни подачі апеляції залежать від національного законодавства держав, у чиїх судах буде слухатися апеляція, додав він.


Гальперін не уточнив, про які суми йдеться.

 

 

Джерело: Українська Правда

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу