КИЕВ
23:28
Брюссель
22:28
Москва
00:28
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Президент Росії Путін назвав умови звільнення утримуваних українців

20 июня, 15:31  Политическая  Украина
Володимир Путін

За словами президента РФ, такі питання повинні "вирішуватися у комплексі" .


Президент Росії Володимир Путін озвучив умови звільнення українських політв'язнів. Про це він сказав, відповідаючи на питання під час прямої лінії, повідомляє РБК-Україна.

 

За словами глави РФ, питання подібного роду повинні "вирішуватися у комплексі".


"Ці питання (звільнення, - ред.) ніколи не зникають з поля нашого зору. Особливо, якщо люди знаходяться у місцях позбавлення волі або в подібних місцях, які не краще, ніж в'язниця. Медведчук цим займався і за дорученням президента і самостійно, але почалося все з доручення Порошенка... Нещодавно він був і ставив питання про звільнення українських моряків, ряду засуджених у РФ осіб. Питання подібного роду повинні вирішуватися у комплексі. Перш ніж вирішувати ці питання, ми повинні подумати про те, як буде вирішена доля тих людей, у тому числі громадян РФ, що знаходяться в аналогічній ситуації в Україні", - прокоментував Путін. Нагадаємо, Україна починає підготовку до зустрічі в "нормандському форматі". Найближчим часом має відбутися зустріч радників країн-учасників для підготовки.


Як писало РБК-Україна раніше, президент України Володимир Зеленський 17 червня під час робочого візиту до Франції заявив, що Російська Федерація повинна виконати рішення Міжнародного Трибуналу і звільнити 24 українських моряків, які були захоплені поблизу Керченської протоки восени 2018 року.

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу