КИЕВ
06:23
Брюссель
05:23
Москва
07:23
Среда, 1 мая 2024

Новости



Рейтинг довіри до Путіна впав до рекордного мінімуму за останні 10 років

01 февраля, 00:00  Политическая  Украина

 

Рейтинг Путіна уже за останні 10 років досяг мінімальних результатів, хоча вони ще дуже високі. Найближчими місяцями ми побачимо, як він сповзе нижче 50%. Фільм російського опозиціонера Навального про палац Путіна вдарив по рейтингу довіри президента РФ. Про це заявив російський політолог Дмитро Орєшкін.

 

Рейтинг довіри до Путіна, російський політолог, Дмитро Орєшкін, протести, навальний, путін, арешт, мітинг, події в Росії

 

"Мені здається, вони вже змінюють (перегляди фільму про палац Путіна, його рейтинг - ред.). У нас є такий фонд "Громадська думка" (ФГД), він опублікував дані на 24-25 січня. Там рейтинг довіри, це не електоральний рейтинг, це питання - довіряєте ви чи ні, можна людині не довіряти, але проголосувати за неї. Так ось, рейтинг довіри президента Путіна з'їхав до 53%, хоча були часи, коли у нього було 86%, і продовжує йти вниз. Він уже за останні 10 років досяг мінімальних результатів, хоча вони ще дуже високі. Думаю, найближчими місяцями ми побачимо, як він сповзе нижче 50%. Це навіть за ФГД, який відомий лояльністю владі", — сказав він в ефірі каналу "Україна 24".

 

 

Політолог пояснив, з чим пов'язано таке падіння рейтингу довіри.

 

"Зрозуміло, що люди відчувають роздратування. У деяких регіонах — північ, північний захід, Сибір — рейтинг вже нижче половини. Там у людей важче життя, нижчі зарплати, в середньому по країні 50 тисяч, у Москві 100 тисяч, а в провінції 25, це 300 доларів. Коли у тебе така зарплата, досить важко любити першу особу. Звичайно, це вже впливає і впливатиме на електоральні переваги, тому що ситуація поліпшуватися не буде", — сказав він.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу