КИЕВ
02:33
Брюссель
01:33
Москва
03:33
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Політолог пояснив, чому варто підтримувати Навального, хоч його погляди і не однозначні

29 января, 16:00  Политическая  Украина

 

Не потрібно солідаризуватися з особистістю Навального. Але безпосередньо в українських інтересах – падіння путінського режиму, після цього події розвиватимуться досить швидко. По це заявив політолог Андрій Піонтковський.

 

Політолог, Андрій Піонтковський, навальний, нємцов, путін, режим, протести, мітинги, крим, донбас

 

"На початку російської окупації та агресії були великі марші під проводом Нємцова проти агресії і війни в Україні. На ці марші сходилося до 50 тисяч людей у Москві, що для Москви досить багато. Саме за це Немцова і вбили", – сказав  експерт в ефірі 5 каналу. 

 

"Ви зовсім не повинні солідаризуватися з особистістю Навального. Але безпосередньо в українських інтересах – падіння путінського режиму, після цього події розвиватимуться досить швидко", – вважає політолог.

 

"Я вважаю, що після того, як Путін піде, всі спроби визнання чи інкорпорації Донбасу припиняться. Будь-яка наступна влада, якщо тільки не "чекісти", які самі скинуть Навального, з Донбасу вони підуть досить швидко. Питання Криму – це довга історія", – спрогнозував Піонтковський.

"Я розумію ставлення українців до Навального. Українських патріотів та більшість громадян не влаштовують його ухильні оцінки анексії Криму. Але річ у тому, що в мене також є розбіжності з Навальним, та я всіма силами його підтримую. Про що йдеться на цих мітингах і виступах – не про те, аби замінити "поганого царя" Путіна на "хорошого царя" Навального, йдеться про те, щоб ліквідувати посаду "царя" в Росії і утворити демократичну парламентську республіку. Для цього треба повалити путінський режим. Навальний як інструмент цього повалення виконує свою функцію, демонструючи особисту мужність, інтелект та винахідливість", – сказав експерт.

 

"На наших очах, завдяки тому фільму Навального (розслідування про палац Путіна, – ред.), відбувається десакралізація влади. А для системи влади "ординського" типу, яким уже дев'ять століть є Москва, десакралізація хана – чи "пахана" в цьому разі – є вбивчою для такої системи влади. Ця влада просто роз'їдається на наших очах, і це дуже позитивна новина і для росіян, і для всіх їхніх сусідів", – зазначив Піонтковський.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу