КИЕВ
11:27
Брюссель
10:27
Москва
12:27
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Партія "Сила і честь" готова створювати коаліцію зі "Слугою народу" в новій Верховній Раді

13 июня, 17:43  Политическая  Украина
Ігор Смешко

Голова виборчого штабу партії "Сила і честь" на позачергових виборах до Верховної Ради Дмитро Гордон заявляє про готовність цієї політичної сили сформувати в новому скликанні парламенту коаліцію з партією "Слуга народу".


"Якщо Володимир Зеленський (партія "Слуга народу" - ІФ) утворює коаліцію сам - добре. Якщо не буде вистачати голосів - Ігор Смешко (лідер партії "Сила і честь" - ІФ) підставить плече. Втім, Ігор Смешко підставить йому плече в будь-якому разі, тому що вони близькі за любов'ю до України, за своїми уподобаннями. Я ще раз кажу - досвід та молодість. Що може бути краще?" - сказав Гордон в інтерв'ю інтернет-виданню "Українська правда", опублікованому в четвер.


Він вважає, що при президентові України Володимирі Зеленському прем'єром міг би стати Смешко.


"Я впевнений, між іншим, що так і буде. Тому що я думаю, що коаліцію утворять саме "Сила народу"... Тобто "Слуга народу" та "Сила і честь". Коаліція називатиметься "Сила народу" (сміється). Невипадково обмовився", - сказав голова штабу.


Як повідомлялося, до першої п'ятірки списку партії "Сила і честь" увійшли її лідер, екс-глава СБУ Ігор Смешко, нардеп Олена Сотник (фракція "Самопоміч"), голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров (фракція "БПП") і ще один парламентарій від фракції "Самопоміч" Іван Мірошніченко.


З гідно з даними опитування, проведеного 6-9 червня соціологічною групою "Рейтинг" і оприлюдненого 12 червня, лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія "Слуга народу", яку готові підтримати 47,5% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. Партію "Сила і честь" готові підтримати 4,3% респондентів. Похибка репрезентативності дослідження - не більше ніж 2,2%.

 

 

Джерело: Інтерфакс-Україна

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу