КИЕВ
06:14
Брюссель
05:14
Москва
07:14
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



У Швеції та Польщі відзначають важливість майбутнього першого зарубіжного візиту президента Зеленського

31 мая, 13:29  Политическая  Украина
Брюссель

Міжнародні партнери України цінують, що перший візит президента України Володимира Зеленського відбудеться до Брюсселя, і наголошують на важливості продовження реформ у країні.

 

"Ми тут для того, щоб більше дізнатися, що новий лідер має намір робити, контакти якого роду ми можемо встановити між ЄС та Україною. Я думаю, що наразі не дуже багато відомо про пріоритети. Ми дійсно цінуємо, що перший візит президента буде в Брюссель, щоб налагодити контакти з ЄС", - сказала міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем на зустрічі з українськими студентами в Києві в п'ятницю.

 

Вона зазначила, що цей візит розглядають як можливість встановити контакти і запропонувати подальшу підтримку Україні в процесі реформ.

 

"Ми хочемо також запитати про те, яке бачення подальшого продовження реформ, зокрема системи правосуддя, боротьби з корупцією. Ми маємо намір показати, що населення відчує переваги, до яких приведуть реформи. Думаю, ми також запитаємо про процеси на Донбасі", - поінформувала міністр.

 

У свою чергу міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович наголосив на важливості продовження реформ в Україні, зокрема імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

 

"Це дуже важливий момент, усе у ваших руках, я говорю про українське суспільство, організуватися та продемонструвати Заходу, що ви маєте право думати про те, щоб приєднатися до ЄС, трансатлантичної коаліції, Заходу. Можливо, не прямо зараз, але, можливо, протягом кількох років", - зазначив дипломат.

Чапутович також висловив думку, що візит президента в інституції ЄС і НАТО демонструє незмінність проєвропейського курсу України.

 

Як відомо, Зеленський 4-5 червня відвідає з робочим візитом Брюссель.

 

 

Джерело: Інтерфакс-Україна

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу