КИЕВ
11:34
Брюссель
10:34
Москва
12:34
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Росія чекає на диво: політолог про візит Сі Цзіньпіна до Москви

16 марта, 19:00  Политическая  Украина

 

У Москві зараз чекають якогось дива, чогось такого, що врятує від поразки у війні з Україною, дасть перемогу. Власними силами вони не можуть здобути перемоги, ось на щось і сподіваються.

 

Росія, Сі Цзіньпіна, візит,  Москва, путін, китай, війна, голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента",  Володимир Фесенко

 

Таку думку Апостроф TV висловив голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

 

 

Він вважає, що важливим є сам факт візиту глави Китаю Сі Цзіньпіна до російського диктатора Володимира Путіна.

 

"Для Москви це демонстрація високого рівня партнерських відносин з Китаєм. Взагалі, мені здається в Москві зараз такі відчуття як у Гітлера в 45-му році. Вони чекають на якесь диво. Щось таке має статися, що врятує від поразки, дасть перемогу. Власними силами вони не можуть досягти перемоги, от на щось і сподіваються. Якоїсь диво-зброї у них також немає. Тому є сподівання, мовляв, Китай допоможе, дасть зброю і тоді вони переможуть. Але з високою ймовірністю, і про це каже багато експертів, Китай не буде втручатися в конфлікт між Росією і Україною", - розповів експерт.

 

Фесенко вважає, що сам факт візиту є сигналом для США про те, що зберігаються партнерські відносини між Китаєм і Росією, і якщо США почнуть активізувати свою діяльність на кордонах Китаю або на Тайвані, Китай може більш активно співпрацювати з Росією.

 

"Але головне, що Китай оголосив через своє МЗС, позицію щодо врегулювання війни між Росією і Україною. Очевидно, що зараз Китай спробує демонструвати роль мирного посередника. Для Китаю зараз важливо включитися в гру. В Китаї, скоріш за все, виникло відчуття, що події війни виходять на фінішну пряму і треба своєчасно вступити в гру. Але очікувати, що Китай, в особі свого лідера, скаже в Москві щось таке сенсаційне, що змінить ситуацію, що буде запропонований мирний план, на який пристане Росія і Україна – неможливо", - розповів він.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу