КИЕВ
09:27
Брюссель
08:27
Москва
10:27
Пятница, 29 марта 2024

Новости



У НБУ оцінили ймовірність припинення транзиту газу з 2020 року

18 июня, 15:09  Экономическая  Украина
Газотранспортна система України

Росії доведеться домовлятися з Україною про новий контракт


Національний банк України оцінює як помірний ризик зупинки транзиту газу через Україну з 1 січня 2020 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Звіт про фінансову стабільність" НБУ.


Як зазначається у звіті, будівництво "Північного потоку-2" в обхід України триває за підтримки Німеччини. Однак позиції США, Данії та Єврокомісії можуть відтермінувати запуск проекту, що, ймовірно, не відбудеться вчасно, до кінця 2019 року. Також Газпром був змушений змінити проекти газогонів через Туреччину до Балкан і Центральної Європи та почати їх реалізацію зі значним запізненням.


"Тож РФ доведеться домовлятися з Україною про нову угоду із транспортування природного газу до Європи", - йдеться в документі.


Раніше глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив про те, що припинення "Газпромом" транзиту газу через Україну в січні 2020 року - цілком імовірний сценарій, і Україна готується до нього.


На початку 2019 року в НБУ заявляли, що прогнозують зменшення транзиту російського газу майже вдвічі - з 90 млрд куб. метрів до 50 млрд куб. метрів.

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу