КИЕВ
14:29
Брюссель
13:29
Москва
15:29
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Понад 454 тисячі громадян України сплачують страхові внески у Польщі

27 мая, 17:53  Политическая  Украина
Польський прапор

80 тис. українців сплачують внески на страхування у Варшаві, а по приблизно 30 тис. - у Вроцлаві та Ґданську.


Внески на соціальне страхування у Польщі сплачує нині майже 610 тис. іноземців. Заклад соціального страхування (ZUS) підбив підсумки за перший квартал 2019 року.


Число іноземців, за яких польські працедавці сплачують внески на соціальне страхування, постійно збільшується.


За словами Марії Кузьняк із Закладу соціального страхування, на кінець першого кварталу цього року внески сплачувало 609 тисяч осіб, з яких майже три чверті - понад 454 тисячі - це громадяни України.


За словами Кузьняк, другою за чисельністю після українців групою іноземців, котрі сплачують страхові внески у Польщі, є білоруси - 36 тисяч.


Крім того, збільшується кількість громадян Молдови, Грузії, Росії та Індії, котрі сплачують внески на соціальне страхування.


За даними ZUS, найбільше громадян України працює на терені Варшави та околиць.


«У трьох відділах варшавських ZUS сплачують внески 80 тис. українців, по приблизно 30 тисяч українців внески сплачують у Вроцлаві та Ґданську», - сказала Марія Кузьняр.


За словами Лукаша Козловського з Федерації польських підприємців, число працівників, які не є польськими громадянами, буде надалі збільшуватися.


«Йдеться про збільшення на декілька десятків відсотків за рік, і це в основному пояснюється тим, що люди з-за кордону, які працюють у Польщі, все частіше використовують постійну та легальну форму працевлаштування», - каже Козловський.

 

Джерело: Польське Радіо

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу