КИЕВ
09:00
Брюссель
08:00
Москва
10:00
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Санкції України проти Росії

22 марта, 08:07  Политическая  Украина

Українські санкції проти Росії можуть бути і неболючими. Фінансово на Кремль ці санкції особливо не вплинуть, але це позитивний знак для Заходу.


Про це 24 каналу розповів дипломат, експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара.

 


За словами дипломата, російські компанії, які потрапили в санкційний список України - нагода просити західних партнерів включати їх теж у свої списки.


Україна повинна показати Заходу, що російські компанії порушують наше законодавство. Зокрема ті, що брали участь у будівництві кримського мосту. Або брали участь у інтеграції кримських підприємств у російський ВПК. Це дасть підстави американцям накладати санкції і вводити репресивні дії щодо експорту російської зброї,- говорить Хара.


Крім того, зауважує експерт, згідно з українським Кримінальний кодексом, за незаконний в'їзд в окупований Крим (не через українські контрольно-пропускні пункти - "24") передбачено ув'язнення до трьох років. І Україна може звертатися до Інтерполу, щоб тих громадян Росії, хто порушив закон і уникає відповідальності, можна було затримати в європейських країнах чи США. Таким чином ми можемо дістати тих, кого безпосередньо покарати не можемо.


"Треба постійно казати, що мілітаризація Росією Криму - загроза не лише Україні, членам НАТО в Чорноморському регіоні, а в цілому Заходу. В першу чергу, США в Середземному морі і на Близькому Сході", - наголошує Олександр Хара.

 

 

Джерело: 24 канал

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу