КИЕВ
10:20
Брюссель
09:20
Москва
11:20
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Політолог пояснив, що Росія збирається зробити з окупованим Донбасом

02 февраля, 13:00  Политическая  Украина

 

Дехто думає, що метою Росії була анексія ОРДЛО і включення їх до складу Росії. Якби така задача стояла, то вони б її вже вирішили. Але їхня мета трохи інша. Про це заявив політолог Валентин Гладких.  

 

Анексія, ОРДЛО, політолог, Валентин Гладких, росія, крим, донбас, війна

 

"Процес Росія запустила у 2014 році, розв’язавши війну проти України руками бандформувань. Але треба розуміти, яка мета Росії в цьому конфлікті. Дехто думає, що її метою є анексія ОРДЛО і включення їх до складу Росії. Якби така задача стояла, то вони б її вже вирішили. Але їхня мета трохи інша – вони хочуть використовувати ці території як інструмент, як важіль впливу на українську державу з метою обмеження її суверенітету, створити запобіжник, на який можна натискати в разі необхідності", — розповів в ефірі каналу "Україна 24".

 

За словами експерта, Росія хоче виставити свої умови.

 

"Нам також треба розуміти, що Україна від початку конфлікту задекларувала своє бажання вирішити його мирним шляхом. От поні й бігають з того часу, тому що наша мета – відновити територіальну цілісність і суверенітет. Я прихильник того, що пріоритет треба давати на користь державного суверенітету. А росіяни сьогодні явно демонструють, що їхня мета – інкорпорувати ці території в політико-правове та економічне тіло України на своїх умовах", — сказав він.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу