КИЕВ
00:59
Брюссель
23:59
Москва
01:59
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Хочуть скасувати штрафи за самогоноваріння

05 ноября, 13:15  Правовая  Украина

Шестеро народних депутатів від фракції Слуги народу пропонують Верховній Раді скасувати штрафи за виготовлення самогону для власного споживання.

 

Законопроект №2371 вже зареєстрований у парламенті. Його головний ініціатор - нардеп Слуги народу Володимир Ватрас.

 

У документі пропонується вилучити статтю 176 із Адміністративного кодексу, яка передбачає штрафи у розмірі 51-170 грн за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виготовлення без мети збуту.

 

 

У пояснювальній записці йдеться, що у 2018 році в судах розглянули тільки 197 справ про порушення, пов'язані з самогоноварінням, і оштрафували 80 осіб. З цього зробили висновок, що такі обмеження неефективні і дають поліцейським повноваження з корупційною складовою.

 

- На сьогодні з даного питання не повинна встановлюватися відповідальність. Якщо людина, лише для власного споживання виготовляє з продуктів своєї праці міцні алкогольні напої, то це її природне право, яке не може бути обмежене державою. Кожна людина має право користуватися плодами своєї праці для задоволення власних потреб, - йдеться в записці.

 

Нагадаємо, 23 жовтня Зеленський подав у Раду законопроект про внесення змін до закону України про державне регулювання виробництва і обігу спирту.

 

Джерело: Факти

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу