КИЕВ
09:53
Брюссель
08:53
Москва
10:53
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Окружний адмінсуд втручається у роботу ДБР та інших держорганів, - Генпрокуратура

26 июля, 16:37  Правовая  Украина
Окружний адмінсуд Києва

Генеральна прокуратура України зафіксувала втручання Окружного адміністративного суду Києва у роботу Державного бюро розслідувань та інших державних органів влади. Про це повідомив керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.


 

 

"Зафіксована величезна кількість втручань у діяльність органів державної влади. Той організований системний тиск на прийняття рішень судами, вплив на інші органи не має нічого спільного з правосуддям. На це обов'язково має бути реакція, і реакція негайна. Органи, в які здійснювали втручання: це і вплив на прийняття рішень Конституційним судом, на прийняття рішень ВККС і ВРП. Фактично у ті органи, які єдині можуть впливати на судову систему і притягнення до дисциплінарної відповідальності, на міністерства і відомства, вплив на ДБР. Тобто, вказується на те, що за допомогою керівництва можуть тиснути на будь-кого, викликати на допити, щоб прийняти ті чи інші необхідні рішення. Величезний обсяг з ознаками злочинів, яким обов'язково буде надана оцінка", - заявив Горбатюк.


Зокрема, Генпрокуратура зафіксувала розмови керівництва ОАСК.


"Зафіксовані розмови можуть свідчити про вчинення головою та суддями ОАСК корупційних порушень, у тому числі одержання неправомірної вигоди", - додали в ГПУ.


Нагадаємо, чотирьом суддям Окружного адміністративного суду міста Києва повідомлять про підозру в прийнятті неправосудних рішень. Зокрема, за словами Горбатюка, ці судді в ручному режимі ухвалювали рішення про звільнення і призначення членів ВККС.


Раніше РБК-Україна повідомляло, що 26 липня детективи Національного антикорупційного бюро України проводять обшук в Окружному адміністративному суді міста Києва, зокрема в кабінеті голови суду Павла Вовка. У НАБУ відзначили, що обшуки проходять у справі про можливе скоєння кримінальних правопорушень головою і окремими суддями ОАСК.


Підкреслимо, відразу 34 судді Окружного адміністративного суду Києва, включно з Вовком і суддями, які визнали незаконною націоналізацію ПриватБанку, не з'явилися на обов'язкове кваліфікаційне оцінювання нібито через хворобу.

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу