КИЕВ
07:18
Брюссель
06:18
Москва
08:18
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Глава Окружного адмінсуду Києва Вовк звільнився з посади

20 августа, 16:50  Правовая  Украина
Суддя Павло Вовк

Глава Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив, що добровільно склав повноваження голови суду з 1 серпня. Після цього суддя відправився у відпустку. Тимчасово виконувати обов'язки керівника суду буде Володимир Келеберда.


 

 

 

«Я за власним бажанням зняв з себе повноваження голови суду», - повідомив він на засіданні Вищої ради правосуддя, передають Українські Новини.


Вовк також висловив незгоду з підозрою у незаконних рішеннях та втручанні уроботу органів державної влади. Крім того, він додав, що матеріали з його «прослуховуванням», які продемонстрували правоохоронці, були змонтовані.


«Моя позиція - записи не відповідають дійсності», - пояснив екс-глава Окружного адмінсуду Києва.

 

За його словами, його кримінальне переслідування замовив п'ятий президент України Петро Порошенко. Таким чином екс-глава держави мстить йому за рішення щодо незакості націоналізації «Приватбанку», вважає Вовк.


Раніше Павло Вовк звинуватив НАБУ у фальсифікації аудіозаписів з його голосом.


Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро спільно з Генеральною прокуратурою провели обшуки в Окружному адмінсуді Києва.


Керівник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що діяльність Окружного адміністративного суду Києва є загрозою національній безпеці, оскільки керівництво суду втручалось у роботу органів державної влади та Конституційного суду.


Пізніше на підпис заступнику генпрокурора Сергію Кізю надійшли проекти повідомлень про підозру керівництву і суддям Окружного адмінсуду. У Генеральній прокуратурі заявили, що у тексті підозр немає жодного доказупроти них.


2 серпня Генеральна прокуратура України вручила підозри Павлу Вовку і суді Аблов, Шепітко і Погрібніченко.


Раніше Окружний адмінсуд виніс низку резонансних рішень, зокрема скасувавши приватизацію «Приватбанку» і перейменування вулиць Бандери та Шухевича в Києві, а також заблокував перейменування УПЦ МП і визнав законною формулу «Роттердам +».

 

 


 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу