КИЕВ
23:55
Брюссель
22:55
Москва
00:55
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Претенденти на роботу у держслужбі будуть складати іспит з української мови влітку

25 февраля, 11:00  Социальная  Украина

 

Іспит з української влітку мають здати від 100 до 150 тисяч, щоб підтвердити рівень володіння державною мовою. Про це заявила голова Національної комісії зі стандартів державної мови Орися Демська.

 

 

Іспит, державна служба, конкурс, українська мова,  державна мова, знання, рівень, голова Національної комісії зі стандартів державної мови, Орися Демська.

 

"Кількість людей, які повинні скласти іспит і з 16 липня підтвердити рівень володіння державною мовою, становить близько 100-150 тисяч", - зазначила вона на презентації звіту про результати діяльності, передає РБК.

 

Він також уточнила, що іспити будуть здавати в кожному обласному центрі. Сертифікат, що підтверджує рівень володіння мовою, буде діяти безстроково.

 

Іспит мають здавати ті, хто претендує на посаду на державній службі. При цьому для нинішніх чиновників його здавати не треба, оскільки закон про мову не має зворотної сили.

 

"Іспит складатимуть тільки ті, хто хоче отримати сертифікат з перспективою, що коли-небудь буде обиратися на конкурс", - додала вона.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу