КИЕВ
11:24
Брюссель
10:24
Москва
12:24
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



Щоб не було «чорного ринку» вакцини, його треба легалізувати, - Якубін

14 января, 11:00  Социальная  Украина

 

Через бездіяльність держави у питанні легалізації вакцини здоров’я українців може опинитися під загрозою. І замість законних поставок якісних вакцин, хай навіть приватними клініками, в Україні дійсно може з’явитися контрабанда, і зовсім не обов’язково якісна. Про це заявив політолог Олексій Якубін.

 

Політолог, Олексій Якубін, вакцина, коронавірус, чорний ринок, тіньовий ринк, підпільна вакцина

«Той факт, що якщо держава мало що робить для того, щоб в легальному полі зареєструвати або придбати вакцину, де це можна по світу, вакцину від ковіду, то паралельно в приватний спосіб це будуть робити окремі політики і окремі бізнесмени, і це зрештою буде впливати таким чином, що у нас, можливо, через бездіяльність держави в питанні легалізації вакцин, виникне просто ситуація тіньового ринку», - сказав він у коментарі «Магнолія-ТВ».

 

Нагадаємо, українське суспільство схвилювала інформація про так звану підпільну вакцинацію для vip-персон від коронавірусу. Її поширили окремі депутати і підхопили ЗМІ. Натомість президент доручив розібратися у ситуації СБУ і пригрозив покаранням для приватних медклінік, які, мовляв, завезли контрабанду.

 

На думку політолога, Якщо  влада не зможе забезпечити українців доступною та легальною вакциною, то окремі люди будуть купувати її підпільно.

 

 

«Тоді буде ключова небезпека, тому що тіньовий ринок може бути досить об’ємним, і що там будуть продавати під виглядом вакцин, то буде питання. Добре, в лапках, якщо комусь «пощастить» на фуфломіцин якийсь, але це можуть бути реальні якісь шкідливі речі. Людина купить, думаючи, що це вакцина від ковіду. Тобто тут єдиний вихід може бути в тому, що держава має легалізувати ринок вакцин», - наголосив Олексій Якубін.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу