КИЕВ
11:41
Брюссель
10:41
Москва
12:41
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Карантин вихідного дня - користь і шкода ініціативи

10 ноября, 11:22  Социальная  Украина

 

Погрози влади про карантин вихідного дня збільшать кількість банкрутств у туристичній сфері. Галузь уже давно несе колосальні збитки. Про це розповів голова Асоціації індустрії гостинності України  Олександр Лієв.

 

карантин, карантин вихідного дня,  Олександр Лієв, коронавірус, карантин, карантин выходного дня, Александр Лиев, коронавирус.

 

 

 «Туристичну сферу накрив (і продовжує накривати) вал банкрутств за фінансовими результатами цього року. І те, що влада погрожує карантином вихідного дня, лише збільшить кількість банкрутств. У серпні-вересні здавалося, що здоровий глузд переміг. Що влада все ж змінять акценти в боротьбі з ковідом, перейшовши від боротьби з турбізнесом - до заходів щодо попередження пандемії. Але знову звучать пропозиції про карантин - тепер вихідного дня», - розповів Олександр Лієв у коментарі для Comments.Ua.

 

За його словами, для бізнесу карантин вихідного дня - ще гірше, ніж карантин в цілому.

«Працювати в будні дні, коли немає клієнтського потоку, а потім закриватися у вихідні, що приносять основний дохід, це для турсфери ще гірше, ніж закритися повністю. Адже витрати, які доведеться нести в будні дні (утримання команди і не тільки) можна було компенсувати у вихідні. Але цього нас хочуть позбавити. Найприкріше, що немає відчуття, ніби це рішення корисно для суспільства, для боротьби з ковідом», - каже  Олександр Лієв.

 

На його думку, акцент треба робити на локалізації людей, у яких діагностовано ковід, а не локалізувати всіх.

«Тим часом, особливої ??локалізації хворих ковідом не відбувається. Їх змушують ходити в лікарню, стояти в чергах. Загалом, карантин вихідного дня - дієва міра для боротьби з турбізнесом, а не з коронавірусів», - говорить Олександр Лієв.

 

Він каже, що можна було б обмежувати чисельність людей.

«Ресторани та готелі досить налякані, натерпілися. Всі санітарні заходи турбізнес чесно і якісно дотримується. Добре управляє чисельністю в закладах, не дозволяє переповнюватися. Ведеться якісна санітарна обробка, причому за свої кошти», - говорить експерт.

 

На його думку, є розумні варіанти, наприклад, перейти на систему бронювання послуг. Наприклад, за 2 дня, щоб управляти потоком, в тому числі в ресторанах.

«Можна бронювати столики, інші послуги гостинності. Це в якійсь мірі простимулювало б і бізнес до якнайшвидшого переходу на онлайн плафторми, онлайн сервіси. Так само як відвідувачів - до цивілізованого способу бронювання послуг. А тема з вихідним днем ??принесе 100% шкоду турбізнесу і не дуже допоможе зупинити зростання захворюваності», - впевнений експерт.

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу