КИЕВ
09:45
Брюссель
08:45
Москва
10:45
Вторник, 19 марта 2024

Новости



На Херсонщині "накрили" наркобізнес на 2 млн грн

06 ноября, 15:15  Социальная  Украина

На Херсонщині викрили трьох чоловіків, які збували марихуану в особливо великих розмірах в різних областях України.

 

Під час обшуків поліцейські вилучили у підозрюваних 42 кілограми наркоречовини на суму 1,7 млн грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУНП у Херсонській області.


"Впродовж останніх двох днів правоохоронці документували злочинну діяльність наркозбувачів. В рамках трьох відкритих кримінальних проваджень поліцейські провели санкціоновані обшуки в домоволодіннях підозрюваних та вилучили 42 кілограми марихуани та ваги для розфасовки наркотику", - сказано у повідомленні.


Як повідомив начальник Управління протидії наркозлочинності поліції Херсонщини Андрій Денисьєв, поліцейські з'ясували, що один із зловмисників селекціонував елітні сорти конопель та передавав іншим. Чоловіки вирощували наркорослини за усіма технологіями з використанням крапельного зрошення та додаванням добрив.

 

Зібраний врожай сушили в спеціальних приміщеннях.

 

Після чого збували марихуану оптовими партіями лише перевіреним покупцям по різних областях Україні.


Вказано, що йдеться про марихуану на суму 1 мільйон 700 тисяч гривень.


Наразі зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів" та ч. 3 ст. 309 ККУ "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту".


Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу. Підозрюваним може загрожувати ув'язнення на 12 років.


Нагадаємо, на території Херсона правоохоронці перекрили канал збуту наркотиків в особливо великих розмірах та вилучили 60 кг канабісу вартістю приблизно 2 мільйони 700 тисяч гривень.

Джерело: УНН

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу