КИЕВ
10:38
Брюссель
09:38
Москва
11:38
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



Православна Церква України підпорядкувала собі всі монастирі УПЦ Київського патріархату

24 июня, 15:34  Социальная  Украина
Почесний Патріарх Філарет

Православна церква України підпорядкувала собі всі парафії та монастирі, як перебували у складі Української православної церкви Київського Патріархату, а почесний патріарх (колишній глава УПЦ КП) Філарет втратив канонічні права.


 

 

«У зв'язку з невиконанням Почесним Патріархом Філаретом у відведений Священним Синодом місячний термін попереднього рішення Синоду щодо подання на реєстрацію документів Київської єпархії, враховуючи численні прохання парафій та монастирів (...) підпорядкувати Митрополиту Київському і всієї України, як їх безпосередньому єпархіальному архієрею, всі парафії та монастирі м. Києва, які до 15 грудня 2018 р. перебували у складі УПЦ Київського Патріархату і згідно рішення Помісного Собору УПЦ Київського Патріархату (15 грудня 2018 р.) та Об'єднавчого Собору (15 грудня 2018 р.) є у складі Православної Церкви України», - ухвалили на Синоді. 


Синод визнав, що скликане Філаретом 20 червня у Володимирському соборі зібрання «не мало жодних повноважень на ухвалення рішень».


20 червня на соборі Філарета вирішили відновити ліквідовану УПЦ Київського патріархату. Також Філарет вирішив, що УПЦ КП претендує на майно та кошти ліквідованої церкви. Речник Православної церкви України заявив, що рішення Філарета не матимуть впливу на Православну церкву України». Православна церква України відсторонила двох священників, які підтримали Філарета. А Філарет закликав главу МВС Арсена Авакова «захистити» УПЦ КП від «протиправних дій» ПЦУ.


Раніше Філарет заявив, що томос про єдину незалежну українську церкву він не приймає, бо не знав його змісту.

 

 

 

Джерело: Громадське

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу