КИЕВ
02:28
Брюссель
01:28
Москва
03:28
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Бути "0-бачним": дітей нагородили за знання правил дорожнього руху

22 февраля, 17:51  Социальная  Украина

Школярі з усієї України взяли участь у літературному конкурсі для дітей з правил безпеки дорожнього руху "0-бачність". Конкурс вперше організували Національна програма з попередження дорожньо-транспортного травматизму дітей та молоді «Traffic Challenge» спільно з Національною поліцією України.

Головний приз - велосипед дістався десятикласниці Аді Дорогановій (Перещепинська ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 м. Перещепине, Новомосковський р-н Дніпропетровська область).

"Конкурс о-бачність об'єднав Україну. Всього нам прийшло понад 700 робіт. І це був справжній виклик - не оминути увагою жодну роботу. А раптом саме вона є своєрідним діамантом, який вартий головної нагороди! Тож ми вчитувались зранку до ночі у дитячу поезію, есе та оповідання". - Розповіла голова ГО "Traffic Challenge" і член журі Ольга Дробишева.

Переможців визначали у трьох вікових категоріях. Три перші місця отримали ноутбуки. Це Дар'я Розлуцька (учениця 4 класу ЗОШ № 65  Кривий Ріг), Лілія Олешко (учениця 8 клас, Гімназія №31 гуманітарно-естетичного профілю, Чернігів) і Варвара Гуцол (учениця 9 класу гімназії № 49, Кривий Ріг).

Заохочувальні призи від партнерів конкурсу отримали другі і треті місця:

У категорії 1-4 класи ІІ місце - Вікторія Федосєєва ( учениця 3 класу,  ЗОШ І-ІІ ступенів №76 Кривий Ріг) ІІІ місце - Міланія Ілларіонова (учениця 3 класу, СЗОШ №22, Миколаїв). Категорія 5-8 класи: ІІ місце Єлизавета Сіксяєва (учениця 8 класу, КЗО НВК «Червономаяцька НСЗШ І-ІІ ступенів -ДНЗ Солонянської районної ради Дніпропетровської області) та Наіра Габріелян (учениця 8-Б класу Криворізької загальноосвітньої школи школи № 122).  

ІІІ місце: Марія Путіліна(учениця 8-А класу, Криворізької ЗОШ, І-ІІІ ступенів №62)  та Дмитро Маляр (учень 5 -А КЛАСУ, КЗШ І-ІІІ ст. №119, м. Кривий Ріг)

Категорія 9-11 класи: ІІ місце - Анастасія Худан (10 клас, ЗОШ I-III ступенів № 61,м. Кривий Ріг) . ІІІ місце Такуї Нікогосян ( учениця 11 класу,  вихованка гуртка літературної творчості «Альтанка» ДЦ, м.Миколаїв).

А також журі визначили трьох троє переможців у спеціальних номінаціях.

Краща казка про Колобка - Тетяна Макаренко (вихованка гуртка «Жайворонок» Будинку творчості дітей  та юнацтва м. Покров).

Спеціальна номінація від Лесі Мудрак "За поетичну оригінальність" - Варвара Микитюк (учениця 10-А класу,  Криворізької педагогічної гімназії)

Номінація від Ольги Дробишевої "За казковість": Аліна Яворська (чениця 9 класу КЗО «Славгородська СЗШ», Синельниківського району, Дніпропетровської області).

Школярам вручив призи шоумен, актор "Студії Квартал-95" Євген Кошовий.

З вини дорослих гине у 13 разів більше дітей, ніж з вини самих дітей. Про це свідчить статистика. Саме тому рівень дитячої смертності та травматизму дітей на дорогах - стабільно високий. "ДТП, скоєнi з вини дітей пішоходів віком до 18 років у 2016 році знизилися майже на 50% у порівнянні з 2015 роком. - Сказала керівник проекту "Шкільний офіцер поліції" Катерина Белугіна. - І це говорить про взаємодію всіх органів, які займаються вихованням дітей."

Голова журі письменниця Леся Мудрак відмітила високий рівень робіт: "Роботи наших переможців - це справді нетипові твори. У нас були і проза, і вірші. Діти дозволили нам подивитись на дорогу і безпеку зовсім іншими очима".

Організатори планують розширити рамки конкурсу до міжнародного рівня.

Літературний конкурс для дітей з правил безпеки дорожнього руху "0-бачність" проводився в рамках Десятиріччя дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху 2010-2020 років, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу