КИЕВ
11:12
Брюссель
10:12
Москва
12:12
Пятница, 29 марта 2024

Новости



У столиці розширять аеропорт «Київ» у Жулянах

29 января, 11:00  Экономическая  Украина

 

Аеропорт «Київ» у найближчі 3-5 років  планує подовжити злітно-посадкову смугу для прийому важчих повітряних суден. На черговому засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин депутати підняли питання розширення аеропорту «Київ» у мікрорайоні «Жуляни».

 

аеропорт «Київ», «Жуляни», Київрада, комісія, розширення

 

Наразі на летовищі є лише одна злітно-посадкова смуга і три термінали. Вважається, що максимально «Жуляни» можуть прийняти 3 млн пасажирів на рік, - передає Багнет.

 

27 січня депутати підтримали надання міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни) земельної ділянки у постійне користування.

 

Відтак аеропорт зможе провести довгоочікуване збільшення злітно-посадкової смуги. А це означає, що летовище зможе приймати літаки Boeing із великою пасажиромісткістю.

 

За словами голови комісії Михайла Терентьєва, завдяки цьому іноземні туристи та українці, що повертаються з-за кордону, зможуть швидко діставатися центра міста, не маючи необхідності долати десятки кілометрів із Борисполя.

 

Це має позитивно вплинути на бажання іноземців відвідати Київ як туристичну локацію та зекономити кошти на транспорт для Киян, що повертаються додому.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу