КИЕВ
13:35
Брюссель
12:35
Москва
14:35
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Чим загрожує дефолт для України?

Чим загрожує Україні дефолт?

Оголошення дефолту в Україні призведе до розрухи, як у Венесуелі - не буде ні води, ні електрики, ні газопостачання, а середня зарплата буде не вище 30 доларів США.

 

 

Про це в коментарі "Прямому" розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян.

 

 

"Я сподіваюсь, що це була просто необдумана позиція людини, і що вона не відображає позицію президента України. І я сподіваюсь, що вона буде дезавуйована президентом України Зеленським найближчим часом. Бо безумовно, під час переговорів з МВФ, і коли ми звичайно є в не найкращій економічній ситуації, говорити про такі речі, що ми не будемо повертати борги, там є ще інша фраза, що ми не платимо податки, - це щонайменше ставити під ризик всю державу", - сказав Омелян.

 

Він зауважив, що якщо комусь цікаво, що таке дефолт, той може подивитися, що відбувається у Венесуелі.

 

"Там середня зарплата зараз 30 доларів на місяць. І люди масово тікають, бо немає справді що їсти. Не під час політичних заяв, а в реальному житті немає електрики, немає води, немає газопостачання. Тому не думаю, що українцям цікавий такий варіант дефолту, під час якого збагатяться тільки олігархи, а найбільш масово постраждають середній клас і нижні прошарки населення, які заробляють найменше", - додав Омелян.

 

Нагадаємо, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Володимир Ар'єв заявив, що олігарх Ігор Коломойський виступив за оголошення Україною дефолту з метою дешево скупити державні активи і землю в Україні.

 

Джерело: Прямий

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу