КИЕВ
09:47
Брюссель
08:47
Москва
10:47
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Почему падает гривна?

17 августа, 21:40  Экономическая  Украина

Падіння курсу гривні за останній тиждень викликано перевищенням попиту на валюту над її пропозицією. При цьому суттєвих причин знецінення нацвалюти немає, повідомляють "Українські новини".


Як йдеться у заяві НБУ, пропозиція іноземної валюти з боку головних експортних галузей - аграріїв та металургів - залишається на високому рівні, що «свідчить про відсутність фундаментальних причин для знецінення гривні». Натомість, спостерігається збільшення попиту на іноземну валюту на міжбанківському валютному ринку через сезонні, ситуативні та психологічні чинники.


Сезонні чинники - більше стали купувати валюту імпортери енергоресурсів, а також імпортерів товарів та послуг споживчого спрямування, що є «наслідком зростання доходів населення». Також у кінці літа під впливом негативних очікувань вже традиційно напередодні осені зменшується пропозиція валюти з боку населення на готівковому ринку.


Щоб згладити курсові коливання, регулятор провів інтервенцію на ринку, попит на валюту було задоволено, і довідковий курс гривні на 12:00 17 серпня становив 27,93 грн/дол.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу