КИЕВ
02:51
Брюссель
01:51
Москва
03:51
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Безсмертний прогнозує «розлучення» Зеленського і Разумкова

07 декабря, 16:00  Политическая  Украина

Ситуація навколо конфлікту Володимира Зеленського і Конституційного Суду України навколо е-декларування, в яку оперативно втрутився Дмитро Разумков, свідчить про політичне розлучення президента України і спікера парламенту. Про це заявив Роман Безсмертний.

 

 

Безсмертний, Зеленський, Разумков, конфлікт, Конституційний  Суд, е-декларування, конституційна криза, монобільшість, спікер парламенту

 

 

«Гра щодо е-декларування і КСУ  - це перша річ, в якій розійшлися в позиції президента і голови парламенту. І насправді тут треба віддати належне Разумкову – він і витягував ситуацію, і заробляв собі бали. Можна сказати, що це початок розлучення політичного між президентом Зеленським і головою парламенту. Однак треба чітко розуміти, що доля голови парламенту – вона невесела при таких повторюваних речах. Звідси очевидно, що тут це той момент, який при тому, коли пішло все не за сценарієм, а пішли воно, коли президента втягнули в розбірки з Конституційним Судом… там відбулася дурниця», - сказав Безсмертний в ефірі «Прямого».

 

На його думку, конституційна дуель між президентом і Конституційним Судом недопустима  в державі.

 

«Якби президент знаходився, умовно кажучи, контролюючи ситуацію, виступаючи гарантом додержання Конституції, то все можна було б режисувати, умовно кажучи, смикаючи за необхідні нитки. А те, що він пішов у цей процес і почав сам задавати тональність – це моментально надало негативного характеру. Бо почалася конституційна дуель між президентом і Конституційним Судом, що є недопустимим в державі», - каже він.

 

За його словами, за таких умов інституційний конфлікт привів до того, що третя сторона мусила ситуацію витягувати.

 

«І очевидно, що тут Разумков не міг не капіталізувати свій вплив у такій ситуації. Що далі відобразиться на ситуації у фракції? Це потягне за собою серйозні претензії по міністрах, по уряду і так далі. Тобто воно вже на поверхні лежить. Очевидно розлучення між президентом і спікером  невдовзі відбудеться», - каже він

 

Він вважає, що в парламенті уже немає спільної позиції спікера і Президента.

 

«Тут же ситуація яка? Який би не був голова парламенту, він на собі тягне позицію декількох політичних сил. Йому треба балансувати, тримати ці 226 голосів якимось чином. І як тільки почне зриватися ця ситуація в парламенті… бо парламент – це теж дуже цікавий орган. Одна справа – це публічний театр. А зовсім інше – те, що знаходиться за кулісами всього цього. Ми ж не все це бачимо. І очевидно, що навіть зміст прийнятого закону свідчить про те, що немає позиції спільної між цими двома інститутами», - говорить Безсмертний.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу