КИЕВ
21:03
Брюссель
20:03
Москва
22:03
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Політолог назвав три головні ілюзії 2019 року

20 декабря, 15:30  Политическая  Украина

 

2019-й став роком народження і згасання нових ілюзій. Цей тренд продовжиться і в наступному році. Таку думку висловив під час круглого столу «Підсумки 2019-го – перспективи 2020 року: політичні, соціальні, економічні» керівник політико-правових програм «Українського Центру суспільного розвитку» Ігор Рейтерович.

 

 

За його словами, перша ілюзія — управлінська.

 

«Перша ілюзія — те, що люди, які не мають політичного, соціального або управлінського досвіду, здатні ефективно керувати країною і реалізувати реформи. У сухому залишку — регулярні скандали, корупція, неоднозначні законопроекти і мінус 70 мільярдів у бюджеті. якраз під ялинку», — говорить Ігор Рейтерович.

 

Друга ілюзія, на його думку — швидке досягнення миру.

 

«Було ілюзією вважати, що миру можна досягти, просто "подивившись в очі". Людина, якій зібралися дивитися в ці самі очі, вчора заявила, що половина території України насправді належить Росії, а українців вигадав граф Потоцький», — каже політолог.

 

І третя ілюзія — те, що опозиція зробила висновки зі своєї поразки і здатна стати реальною альтернативою владі.

 

«Поки що виходить лише час від часу блокувати парламентську чи комітетську трибуну, виводити людей на вулицю і полум’яно виступати по телевізору», — зазначає Ігор Рейтерович.

 

 

Політолог висловив сподівання, що в Новому році ми остаточно зможемо позбутися ілюзій, а основним трендом стане повернення професіоналів у владу.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу