КИЕВ
03:12
Брюссель
02:12
Москва
04:12
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



ЗМІ дізналися про конфлікт, який виник між президентом Зеленським і патріархом Варфоломієм у Туреччині

08 августа, 17:00  Политическая  Украина

Між президентом України Володимиром Зеленським та Вселенським патріархом Варфоломієм під час зустрічі у Туреччині виникло непорозуміння - сторони так і не підписали спільну заяву щодо екологічної тематики .Про це передає Depo.ua з посиланням на "ВВС News Україна".


Спочатку планувалось, що патріарх та президент України підпишуть спільну заяву. Про плани підписання документу "ВВС News Україна" підтверджували джерела як у Києві, так і в Стамбулі. Проте в останній момент сторони не порозумілись і, як стверджують співрозмовники, у команді президента відмовилась підписувати документ, який готували на Фанарі у співпраці з МЗС.


За словами одного зі співрозмовників, заява переважно мала стосуватись екологічної тематики, адже Варфоломій відомий своєю діяльністю у цій сфері, його навіть часто неформально називають "Зеленим патріархом".


Співрозмовники "ВВС News Україна" не змогли пояснити, чому Офісу президента не сподобалась заява на екологічну тему, й зауважують, що там не було політичних провокаційних формулювань.


Після зустрічі президент Зеленський практично не спілкувався з журналістами, які зібрались у патріархії. Лише зазначив, що говорили "про все, що бентежить всіх".


В Офісі президента також відмовились відповісти на питання "ВВС News Україна", чому не підписали спільну заяву.


Нагадаємо, 8 серпня у Стамбулі на Фанарі відбулася зустріч президента України Володимира Зеленського та Вселенського Патріарха Варфоломія І.

 

 

 

Джерело:

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу