КИЕВ
13:18
Брюссель
12:18
Москва
14:18
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Андрій Портнов фігурує у справі про державну зраду, яка сприяла окупації Криму

31 июля, 17:56  Политическая  Украина
Андрій Портнов

Колишній заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрій Портнов є фігурантом кримінального провадження, в рамках якого Головне управління СБУ в Криму перевіряє його причетність до підготовки документів, які сприяли окупації Криму.


 

 

Це випливає з опублікованої в Єдиному реєстрі судових рішень постанови Херсонського міського суду від 26 липня, згідно з якою задоволено клопотання старшого слідчого криміналіста Кримського управління СБУ до слідчого судді Херсонського міського суду про дозвіл на тимчасовий доступ до матеріалів кримінального провадження №220151600000000275 за підозрою радника президента РФ Костянтина Затуліна у вчиненні у 2014 році кримінальних правопорушень, пов'язаних із посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України, плануванням, підготовкою, розв'язуванням і веденням агресивної війни.


Клопотання мотивоване тим, що слідчий відділ Кримського управління СБУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні №42018010000000022 від 6 лютого 2018 року за ознаками ч.1 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Під час досудового слідства встановлено, що в статті під назвою "Проект постанови ВР АРК під час початку окупації готував Портнов" міститься інформація про можливу його причетність до підготовки тексту постанови, яку в подальшому затвердив парламент Автономної Республіки Крим для виправдання і прикриття тимчасової окупації півострова.


"З повідомлення ЗМІ випливає, що під час телефонної розмови, зафіксованої українською розвідкою 01.03.2014, ... (фігурант провадження - ІФ) повідомляє про необхідність затвердження ВР АРК постанови, яку підготував український юрист, колишній заступник глави Адміністрації президента з метою відображення позиції Криму про підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом", - ідеться в постанові.


У зв'язку з цим слідчий відділ Кримського управління СБУ направив запит до Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України з метою отримання копій аудіозаписів Затуліна з іншими особами, а також копій інших матеріалів, які можуть підтвердити або спростувати причетність Портнова до вчинення кримінальних правопорушень.


Час дії постанови обмежений 26 серпнем цього року. Оскарженню вона не підлягає.

 

 

 

 

 

Джерело:Інтерфакс-Україна

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу