КИЕВ
12:07
Брюссель
11:07
Москва
13:07
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Партія “Слуга народу” лідирує у рейтингу партій на виборах у Верховну Раду

26 июня, 12:51  Политическая  Украина

Партія "Слуга народу" є лідером електоральних настроїв українців перед позачерговими виборами до Верховної Ради.


Про це свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, оприлюднені на пресконференції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.


Так, за партію "Слуга народу" готові проголосувати 33,6% опитаних респондентів. Партія "Опозиційна платформа "За життя" набирає 9,5%, партія "Батьківщина" - 9,3%, "Європейська солідарність" - 8,9%, "Голос" - 5,8% серед усіх опитаних.


Партія "Сила і честь" стоїть на межі подолання 5% бар'єру, за неї готові проголосувати 4,1% серед опитаних громадян. "Громадянську позицію" готові підтримати 3,7% з усіх опитаних.


Водночас взяти участь у виборах мають намір переважна більшість громадян - 81%. У цьому впевнені 51% опитаних, ще 30% візьмуть участь у виборах "скоріше за все".


Загальнонаціональне опитування було проведено Фондом "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 20 червня 2019 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Фінансування опитування здійснене в рамках проєкту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.


Позачергові вибори до Верховної Ради України призначені на 21 липня.

 

 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу