КИЕВ
07:18
Брюссель
06:18
Москва
08:18
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Голова Конституційного Суду звинуватила Ляшка у наклепі й тиску в питанні розпуску Верховної Ради

20 июня, 15:47  Политическая  Украина
Олег Ляшко

Голова Конституційного Суду Наталя Шаптала заперечує, що мала приватні зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, і звинувачує депутата Олега Ляшка у тиску на суд.


Її заяву у відповідь на слова лідера Радикальної партії поширила прес-служба КС.


 

Напередодні Олег Ляшко в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив: "За моєю інформацією, голова Конституційного суду Наталя Шаптала мінімум двічі за останній час була в Адміністрації президента. Що вона робила на Банковій у той час, коли в КСУ оскаржується указ Зеленського?".


"Я стверджую, що сьогодні на суддів Конституційного суду чиниться шалений тиск, щоб приховати порушення Конституції Зеленським. І голова КСУ особисто бере в цьому участь", - додав він.


У відповідь Шаптала спростовує "наклепницькі твердження Ляшка" щодо відвідування нею Адміністрації президента та зустрічей із Володимиром Зеленським.


Вона заявила, що бачила Зеленського двічі - але це було на публіці: 20 травня голова КС приводила Зеленського до присяги президента у Верховній Раді, а 11 червня президент мав слово на відкритій частині засідання Великої палати Конституційного Суду з розгляду справи щодо конституційності розпуску парламенту.


"Заява народного депутата Ляшка носить маніпулятивний характер, не відповідає дійсності, спрямована на формування у суспільстві упередженої думку про Конституційний Суд зокрема, в контексті розгляду ним справи щодо відповідності Конституції України (конституційності) указу президента "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів", - заявила Шаптала.


"Такі заяви деяких невідповідальних політиків сприймаються як тиск на голову Конституційного Суду України та Конституційний Суд України в цілому", - вважає вона.

 

 

Джерело: Українська Правда

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу