КИЕВ
08:26
Брюссель
07:26
Москва
09:26
Вторник, 19 марта 2024

Новости



Генерал Хомчак підтримує відокремлення посади головнокомандувача ЗСУ від начальника Генштабу

24 мая, 13:54  Политическая  Украина

За словами начальника Генштабу, таке розділення посад – це один із процесів наближення України до європейської спільноти.

 

Новопризначений начальник Генерального штабу - головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив про підтримку розділення посади, яку він обіймає, згідно із запропонованою військовою доктриною команди президента України Володимира Зеленського.

 

Про це він сказав в інтерв’ю УНІАН, ТСН та ТСН Тиждень.

 

Відповідаючи на запитання, як він ставиться до військової доктрини Зеленського, яку передав журналістам радник новообраного президента з питань безпеки та оборони Іван Апаршин, в якій, серед іншого, відзначається, що посаду начальника Генерального штабу планують відокремити від посади головнокомандувача Збройних сил, Хомчак відповів: «Прекрасно до цього ставлюсь».

 

«Це не Апаршин придумав, це вже давно прийняте рішення тут, в Міноборони, в ЗСУ. Це один із процесів нашого наближення до європейської спільноти. Це нормально. Коли я йду на посаду (а я їх багато пройшов в моєму віці, в моєму званні), я думаю про те, як я буду йти з цієї посади. Не як я буду вічно «царювати», а як буду йти, з яким обличчям, і чи буду я потім опускати очі перед людьми, чи не буду», - додав Хомчак.

 

 

Джерело: УНІАН 

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу